Inlägg den 21 maj 2011

lör
21
maj
2011
lördag, 21 maj, 2011 | Skriven av:

Dag 2 blev lång men kändes ändå helt OK. Kongressen valde två “nya” språkrör och det blev Gustav Fridolin och Åsa Romson. Vilket inte var så otippat och överensstämde med mina önskemål. Det fanns dock många andra kandidater som skulle ha blivit bra språkrör.
Jag är verkligen nöjd med processen fram till beslutet. Många kanddidater, många debatter och många tillfällen att fråga ut kandidater. Ska man kunna välja måste det ju finnas fler kandidater. Ibland finns det bara en kandidat och det kan ju vara helt OK om det beror på avsaknad av kandidater och inte på att valberedningen bara frågar vissa personer.

Nu är det “bara” beslut kvar förutom lite tal. Ubnder dagen talade språkrören för Grön Ungdom, Gröna Studenter och vår nya partisekreterare Anders Wallner. Det blev 5 fantastiska tal vilket bådar gott för framtiden.

Solen har skinit som sig bör i Karlstad. Trots alla aktiviteter hanns det med en liten promenad i solskenet. Hittade då en trevlig liten utsmyckning på ett hus nära kongressen. Ibland behöver man en hjälpande hand …

Träffar: 2

lör
21
maj
2011
lördag, 21 maj, 2011 | Skriven av:

Nu är dag två i full gång. Dagen börjar med en diskussion om morgondagens gröna partiprogram. Processen är i full gång och ska förhoppningsvis ske i full öppenhet och inkludera alla gröna även de som ännu inte har blivit medlemmar.
Det är ingen lätt uppgift att skriva ett partiprogram. Det finns många viljor och många prioriteringar. Bara synen på hur många sidor partiprogrammet ska omfattande blir omfattande.
För vem skriver vi programmet?
Hur länge ska det gälla?
Det är lätt att programmet grottar ner sig i detaljer vilket kan göra att det blir ett väldigt kort bäst före datum.

Efter diskussionen kring det nya partiprogrammet startade det första beslutspasset. Beslut ska tas i alla de frågor som behandlades på Påverkanstorg nr 1 och Utskott A. Nu blir det ett intensivt beslutande fram till lunch.
Denna kongressen prövar vi att använda ett elektroniskt voteringssystem. Just nu så krånglar systemet. I går fungerade det alldeles utmärkt. Det känns som det är dags för en kaffepaus …

Träffar: 3