Inlägg den 02 oktober 2010

lör
2
okt
2010
lördag, 02 oktober, 2010 | Skriven av:

X2000 tåget susar fram och kommer till Lund i tid. Tiden går fort när man kan koppla upp sig till internet och göra en del jobb med hemsidor mm.

Två dagar i Stockholm har gett ny energi att Miljöpartiet är på rätt väg. Har varit på Miljöpartiets Förtroenderåd och där träffat miljöpartister från hela landet. Mycket inspirerande.
Maria och Peter var också med och gav den allra senaste informationen inför riksdagens öppnande.

Miljöpartiets valresultat blev klart godkänt i hela Sverige. Miljöpartiet ökade med 233 mandat i kommunerna och 33 mandat i landstingen/regionerna. Vi har ökat överallt och det ger oss många fler gröna politiker och en mycket bra politisk plattform.

På hemresan kollade jag in resultatet från skolvalet 2010. Det är trevlig läsning och ger hopp om framtida gröna framgångar.
Det totala resultatet i Lund, årskurs 7-9 plus gymnasie, gav Miljöpartiet 17.52 % och blev andra största parti.

Resultatet i Lund enbart årskurs 7-9

Resultatet i Lund enbart gymnasiet

På en skola i Lund fick MIljöpartiet 56.41 %. Inte illa …

Totalresultatet av skolvalet 2010 gav Miljöpartiet 13.35 %, en ökning med 2.46 %-enheter sedan 2006, och behöll därmed tredjeplatsen. (M), (C), (S), (V), (KD) minskade.

Träffar: 2

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
lör
2
okt
2010
lördag, 02 oktober, 2010 | Skriven av:

Att bo på hotell är aldrig som att sova i sin egen säng men i natt var det inga problem att sova. Flera veckor med för lite sömn gav resultat. Sömnen inföll i samma stund som jag släckte lampan.

Nu sitter jag på möte med miljöpartiet och lyssnar till Gustav Fridolin. Gustav har åter tagit en plats i riksdagen vilket är jätteroligt. Han pratar om medlemsutvecklingen i miljöpartiet.

Miljöpartiet har sedan årsskiftet ökat med mer än 30 %. Miljöpartiets ökning går emot trenden att politiska organisationer minskar i medlemsantal. Ökningen sker inte bara i storstadregioner utan sker i hela landet.

Att bli en större organisation ger oss större möjligheter att driva grön politik. Det finns plats för ännu fler. Vi står inför en stor utmaning att ta hand om dessa medlemmar.

Det finns en massa olika sätt att ta hand om medlemmarnas engagemang. Nu är det bara att åka hem och sätta igång …

Träffar: 3