Inlägg den 30 juli 2010

fre
30
jul
2010
fredag, 30 juli, 2010 | Skriven av:

I alla fall om man ser till vädret. Annars är det inte tråkigt på kolonin det händer något varje sekund. De tre ungarna som blir större och större äter, leker, går på toa och sover. Inte i någon speciell ordning. Det gör vad de känner för. Ibland sitter de samtidigt på toa.

De tycker om olika sorters mat. Lilla Grå gör allt för lite sill. Sickan, fd Sixten, älskar ekologisk filmjölk och Alice gillar sill bäst men är inte så salig som Lilla Grå. De börjar bli allt mer nyfikna. Mest nyfiken är Sickan hon följer med och kollar allt vi gör. Även när vi tömmer kattoaletterna.

Vi kommer att dela bostad med Sickan och Lilla Grå har troligen ett hem men Alice saknar fortfarande bostad.

Är det någon som är intresserad av Alice eller vet någon som kan vara det hör av er. Ring 0705-15 80 38 eller skicka ett e-post.

Träffar: 2

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
fre
30
jul
2010
fredag, 30 juli, 2010 | Skriven av:

I dag kom en från Föreningen Förvildade Katter, FFK, och lämnade en fångstbur. På måndag är det tänkt att Ella ska åka till veterinären och bli behandlad. Innan dess så får vi hoppas hon vänjer sig vid buren och att hon på måndag går in i buren och äter. Sista måltiden innan infångandet blir på söndag morgon. Därefter är det bara att stålsätta sig och inte ge efter svansningar och jamningar. Det gäller att hon är hungrig på måndag och att hon kommer hit då.

Kastrering kan göras på olika sätt och vi har valt att göra ingreppet som kallas för “flanken” och är lite dyrare än det “vanliga” ingreppet. Flanken innebär att man gör ett mindre snitt, ca 1 cm. Tanken är att detta ska ge mindre komplikationer efter ingreppet. Vi kan ju knappast sätta en krage på Ella och vi har heller ingen möjlighet att ha henne inne. Även om vi hade henne inne skulle det kunna bli problem eftersom hon inte är van att vara instängd. Vi får hoppas att hon kommer till oss efter ingreppet och äter mat så hon slipper jaga de första dagarna.

Det är i alla fall skönt att vi nu har bestämt ett datum. Det vore bra om någon kunde ta hand om Ella, helst någon som bor på landet. Ring gärna 0705-15 80 38 om du är intresserad eller känner till någon annan som vill dela bostad med Ellla. Hon kan nog bli väldigt tam, men det vet man ju förstås inte. I går kväll låg hon inne på vår veranda och hade för första gånget lagt sig bekvämt på några stolskuddar. Om inte det går har vi en som kommer att mata henne hela vintern.

Träffar: 3

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar