Inlägg den 27 juli 2010

tis
27
jul
2010
tisdag, 27 juli, 2010 | Skriven av:

SDS skriver : BP:s vd avgår

BP:s vd Tony Hayward avgår till följd av sina klavertramp i samband med oljekatastrofen i Mexikanska Golfen. Ny vd blir Robert Dudley, enligt Reuters. Tony Hayward får en årslön, 1 dryg miljon pund, motsvarande omkring 11,3 miljoner kronor, i avgångsvederlag när han avgår den 1 oktober.

Samtidigt redovisar BP en förlust på 17,0 miljarder dollar för det andra kvartalet. Resultatet dras ned av kostnader relaterade till utsläppet i Mexikanska golfen för 32,2 miljarder dollar.

VD:ar ska ha hög lön och bra villkor säger “man”. Man måste betala för att få de bästa.

BP:s avgående VD skulle alltså ha varit den bästa och ändå gick det som det gick. Inte nog med att hände en allvarlig olycka sedan klantande han till det och uppträde rätt så egositiskt. Han åkte på segelsemester mitt i krisen.

Vad blir resultatet av detta?
Jo han avgår som BP:s VD men får ett nytt jobb för BP:s ryska organiation oh dessutom får han 11.3 miljoner koronor i avgångsvederlag.

Detta är inte rimligt. Samtidigt redovisar BP en storförlust med 17 miljarder dollar. Detta visar det orimliga i höga chefers löner och arvoden och fallskärmar.

Det skulle inte vara dumt att ha ett jobb där man kunde få 11.3 miljoner koronor om man klantade till det och dessutom fick ett nytt jobb på en annan avdelning inom företaget.

Jag tror jag ska ringa arbetsförmedlingen i morgon …

Träffar: 6

tis
27
jul
2010
tisdag, 27 juli, 2010 | Skriven av:

Nu är det snart 5 resp 4 dagar som vi haft 2 resp 3 kattungar under behandling. De äe som sagt väldigt lättroade. EN tunnel med några hål i kan sysselsätta dem i timmar. Man kan göra väldigt mycket med en tunnel om man är en katt.

Kattmamman Ella har nu ändrat sitt beteende. Hon kommer och vill ha mat och har slutat jama efter kattungarna. Hon har blivit betydligt mer kelen. Hon stryker sig mot oss när hon vill ha mat. Det känns skönt att längtansperidoen är över.

Vi vet inte om hon bor under vår veranda. Ibland ser det ut så men vi hör inget från henne. Det är helt OK om hon bor under vår veranda. Vi har fixat en som kan mata henne i vinter. Vi ska även försöka få tag på ett litet katthus.

Är det någon som har en ritning på ett katthus så får ni gärna höra av er.

Det är skönt att vi nu börjar få kontroll på situationen. Man kan ju inte fega ur när det handlar om levande och kännande varelser. Nu är det bara en kontakt med någon som har en kattbur så att vi kan få iväg Ella till veterinären för en sterilisering.

Träffar: 5

Kategori: koloni  | 2 kommentarer