Inlägg den 26 juli 2010

mån
26
jul
2010
måndag, 26 juli, 2010 | Skriven av:

Nu är det skördetid. Krusbär, vinbär, hallon och smultron är redo att plockas. Dessutom har aprikoserna blivit mogna, i alla fall nästan.
Det blir inte många men det är inte kvantiteten som räknas. Men när man står på marken och tittar på de gula aprikoserna blir man lite sugen.

Man tar fram stegen och lyckas nå de få aprikoserna . Plockar försiktigt ner guldklimparna.

När man sedan inspekterar guldet ser man att något varit före och gjort att halva aprikosen blivit förstörd. Lyckligtvis var det bara en som hade fått en attack.
Övriga var inte riktigt mogna så de får ligga till sig någon dag. Aprikoserna brukar vara fantastiskt goda. I år är nog inget undantag.

Katterna ser ut att ha det bra. De klarar sig utmärkt tillsammans. Kattmamman kommer fortfarande på besök vilket gör de små liven lite oroliga.
Annars så börjar de acceptera oss. Strömming kan de inte motstå. När de fick strömming morse klättrade de upp i knäet och åt ur handen. De blir som hypnotiserade när de får mat.

Sixten blir allt mer tam. Han kan man snart lyfta upp och sätta i knäet. Sixten är fortfarande minst men verkar vara en ledarfigur. Det är alltid han som kommer till maten först. Han tar hand om övriga två och slickar dem lite då och då.
Alice är den starkaste och är ibland lite för hård i lekarna med Lilla Grå och Sixten. Lilla Grå tar det lite försiktigt men vågar mer än Alice.

De leker bra tillsammans och ibland springer de efter varandra i full fart. Det går undan de springer i full fart rakt under sängen. De lyckas ta sig fram alldeles utmärkt trots att det ligger lite saker under sängen. Ibland kommer alla tre i full fart och kör några varv.

Vi har ännu inte bestämt när Ella, kattmamma ska sterilisers. Förhoppningsvis blir det denna vecka om vi nu får tag i en bur och om vi får in Ella i densamma.

Träffar: 2

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar