Inlägg den 25 juli 2010

sön
25
jul
2010
söndag, 25 juli, 2010 | Skriven av:

Det är kul med katter, speciellt när de är ungar men det är även lite jobbigt. Tanken är ju att vi ska socialisera dem och vi lägger en del tid på det. När man har kommit en kattunge nära och gullar med den kommer de andra och tar hela uppmärksamheten.

Speciellt jobbigt är det att mamman nu kommer och hälsar på och jamar och då blir Alice en annan katt. Sixten och LIlla Grå reagerar inte så starkt på Ella men däremot på Alice reaktion.

Vi har en gulblå tunnel som de älskar att leka i och med. Ibland är de alla tre i den och då rör sig tunneln ordentligt. Då och då rusar alla tre rakt genom tunneln.

Känslan att vi gör fel kommer då och då. De flesta säger i alla fall att vi gör rätt. Just nu är det mest synd om Ella som går här och stryker. Hon är så rädd men kommer ändå hit och låter sig klappas och ibland så skjuter hon upp bakdelen med svansen i vädret. Hon vill och vill inte bli klappad. Ungarna är så gamla att de vilken dag som helst kommer att bli lämnade av Ella men det är ju skillnad att bli fråntagen sina ungar och att lämna dem självmant.

Sixten kommer att bo med oss i Lund vintertid och på kolonin på sommaren. Han verkar ha accepterat oss och spinner lite då och då och följer vad vi gör med sina gulliga små ögon.

Nu lägger vi en massa tid på socialisera ungarna och att prata med folk som kan tänkas upplåta deras hem till Alice och/eller Lilla Grå.
Mycket annat hinner vi inte med …

Träffar: 3

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar