Inlägg den 24 juli 2010

lör
24
jul
2010
lördag, 24 juli, 2010 | Skriven av:

Det går framåt med socialiseringen. Sixten kan man nu klappa och klia och få ett kraftigt spinnande tillbaka. Övriag två är lite mer reserverade. De äter dock ur händerna och accepterar att vi går omkring i stugan utan att de rusar iväg och gömmer sig.

De är väldigt aktiva när de är aktiva. De har inga som helst problem med att rensa i skåpen.
Just nu ligger de tillsammans och sussar. Annars har de olika favoritplatser. Det är nog snart dags för mat och då ska de väl orka bege sig till matskålarna. Om de orkar vill säga.

Det är intressant att följa deras utveckling. Sixten är minst men är den som vågar mest och som tar mest initiativ. Alice är också ganska så framåt men är mycket mer reserverad. Lilla Grå är nästan alltid ett steg efter men är rätt så tuff när det gäller. Hennes fräsande är nästan helt borta. Ibland kommer det en förbirusande gå mjukis och för säkerhets skull med ett lite fräs.

Träffar: 3

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
24
jul
2010
lördag, 24 juli, 2010 | Skriven av:

Nu har vi fått kontakt med Skånekatten och har nu bestämt att vi ska försöka fånga in kattmamman Ella i nästa vecka och sterilisera henne. Vad vi gör efter steriliseringen vet vi ännu inte.
Man kan säkert få Ella lite mer tam men det är inte helt säkert. Man kan också tänka sig att hitta någon som matar henne under vintern.
I bl a Malmö pågår ett projekt som kallas TNR, “Trap-Neuter-Return” (fånga-kastrera-återplacera). Vi får se vad vi kan göra.

Jag tror att det skulle gå att få Ella till en huskatt. Hon vill så gärna buffa och kela men är på helspänn och reagerar på det minsta lilla.
Vi kan släppa ut Ella på vår koloni och låta någon mata henne hela vintern eller så släpper vi ut henne på en ny koloni där hon kan bli matad. Det finns en kolonist som vill bygga ett katthus på sin koloni men har inte hittat någon ritning. Har själv sökt på intenet och har heller inte någon ritning.
Finns det någon som har en ritning på ett litet katthus hör av.

Kanske finns det någon som vill ta hand om Ella.

Intresserad ring 0705-15 80 38!

Eller?
Vi måste i alla fall sterilisera henne annars så har vi en ny kull med ungar att ta hand om.

Vi håller på att hitta hem till alla ungarna. Det borde inte bli ett problem. Vi ska själva dela bostad med Sixten. De andra har vi möjliga hem till men det är inte klart ännu. Så finns det någon som är intresserad hör av er.

Träffar: 2

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar