Inlägg den 22 juli 2010

tor
22
jul
2010
torsdag, 22 juli, 2010 | Skriven av:

Nu har alla ätit, putsat sig och hittat en sovplats. Ska natten bli lugn eller ska det jagas och lekas? Det har blivit mycket mer hålligång nu när Alice kommit hit.

Potträningen har gått helt utan problem. Inga missöden utanför kattlådorna. Temperaturen inomhus är lite hög men det får vi leva med. Det går inte att ha fönster öppet nu och myggnäten stoppar inga små kattassar.

Sixten är den som är minst rädd. Han äter ur handen utan problem och kan kommer och tittar och ska undersöka vad vi håller på med. Lilla Grå fräser inte så mycket och äter ibland ur handen. Alice är mest reserverad men hon kom ju precis.

Nu är det dagas att sova och ta igen den förlorade sömnen de senaste nätterna. Tyvärr är det lite för varmt i stugan för att man ska sova bra. Vi kan inte ha några fönster öppna nu pga rymningsrisken och myggnäten står inte emot små kattassar. Så det är bara att stå ut.

Katterna är smarta och ligger på det svala golvet och vi i en varm säng …

Träffar: 2

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
22
jul
2010
torsdag, 22 juli, 2010 | Skriven av:

Tidigare idag var jag och skulle ge mat åt Alice med mindre bra resultat. I kväll gjorde vi ett nytt försök. Grannen som tidigare släppt in oss var inte där. Vi lånade en stol och en stega av en annan granne för att kunna ta oss över staketet. Allt detta var förgäves. Ingen Alice och inte ens en Ella. Maten vi lämnat tidigare var uppäten. Det är ju inget konstigt i sig eftersom det finns gott om katter, fåglar och igelkottar.

Mycket nedstämda begav vi oss hem. Vi sa att nu har Ella flyttat Alice och att det finns en liten chans att hon flyttar tillbaka till vår koloni. Vi pratade med vår granne och berättade om det nedslående resultatet. Jag gick en runda i trädgården och tänkte se om Ella låg där och väntade. men jag såg ingen Ella men jag såg en liten Alice. Alice kom snabbt fram och ville ha mat. Jag satte maten på verandan som vanligt och Alice kom direkt. Så det var bara att stänga verandadörren och så hade vi den sista kattungen. Nu gällde det bara att få in henne i huset utan att de andra smet ut på verandan.

Med lite mat går det mesta. Det var bara att ta tag i nackskinnet och lyfta in Alice till Sixten och Lilla Grå.

De verkade alla glad att få se varandra igen. Nu far de runt och jagar varandra.

Ella verkade inte ledsen. Det verkade nästan som om hon levererade Alice. Ella åt sin mat och gick iväg. Nu får vi hoppas hon kommer varje dag tills vi kan ordna en tid för sterilisering.

Det känns bra att ungarna är återsamlade och natten blir nog både lugn i alla fall för oss men jag tror det blir en del spring och bus …

Träffar: 2

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
22
jul
2010
torsdag, 22 juli, 2010 | Skriven av:

Det är inte lätt att förstå hur katter agerar. Igår så “rövade” vi bort två av tre ungar. Ella, kattmamman, såg och hörde det hela. Efteråt kom hon fram som vanligt och strök sig och fick mat. Mat gör visserligen att omdömet blir sämre men ändå.
Dessutom idag låg hon och väntade på mig när jag var ute på toa. Jag hälsade och hon följde med mig in på verandan och var rätt så kelen. Hon buffade och jag kunde klappa henne ordentligt. Hon åt med god aptit. Satte sig sedan och gjorde toalett. Slickade sig nogrant och sedan gick hon lugnt ut och la sig i vår trädgård.

Hon verkar inte ha blivit skrämd av vårt handlande. Kanske är det så att hon är redo att släppa sina ungar. I så fall är det hög tid att även hämta hem Alice. Dessutom kommer kanske de som bor på den koloni de är på nu hem vilken dag som helst och då flyttar de och då är vi tillbaka på ruta ett.

Nu har vi ju erfarenhet av tidigare expeditioner så denna gång ska det säkert gå smärtfritt.

Det finns mycket roligt för en katt i stugan. Kulan till rullgardinssnöret är en självgående leksak. Gardiner är också helt OK. Allt mycket spännande …

Träffar: 3

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar