Inlägg den 20 juli 2010

tis
20
jul
2010
tisdag, 20 juli, 2010 | Skriven av:

Det är frågan vi brottas med. Kattmamman, Ella, har flyttat katterna till en koloni där ingen bor för tillfälligt och som har gröna barriärer mot grannar och gångar.
Ella har varit hos oss och ätit varje dag och när hon gick från vår koloni följde jag efter och såg till vilken koloni hon gick.
Efter att ha pratat med grannen gick vi in på kolonin och där var alla fyra. De tycktes gilla vår närvaro i alla fall maten vi hade med oss. Det gick bra att klappa dem försiktigt men inte mer än så.
De håll sig nära oss och lekte med leksaken som vi hade med.

Nu är frågan ska vi ta hand om dessa katter eller ej. Vi borde i alla fall sterilisera dem men det är ju inte så lätt när det gäller vildkatter. Det kan ju bli en ganska så traumatisk upplevelse. Vi hade hoppats på att de skulle bo hos oss så att de blev lite mer tama men Ella tyckte inte det var en bra idé.

Nu är det spännande och se om hon flyttar vidare. Kanske flyttar hon tillbaka till oss.
Kanske …

Det är skönt att de mår bra och att hela familjen är samlad, förutom kattpapporna förstås.

Har försökt att få kontakt med organisationer i Malmö som hjälper och stödjer katter men ingen har svarat ännu. Det är väl bara att försöka igen. Vi behöver prata med någon som vet hur det är att ta han om vilda katter och dess ungar.

Träffar: 6

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar