Inlägg den 12 juli 2010

mån
12
jul
2010
måndag, 12 juli, 2010 | Skriven av:

Så blev det äntligen av att vi tog oss ett dopp. Det har nu varit varmt ett tag så vattnet var varmt och det var svårt att motstå efter ett Friskis % Svettis pass på Ribban.
Mycket folk var det överallt. Det behövs fler bryggor en sådan här dag eftersom det är så pass långgrunt som det är.
Nu är jag mätt efter en kvällsmåltid för att fylla på energiförrådet. Det är ganska så kvavt och det börjar blåsa upp. Himlen är väldigt speciell och ser ut som om det är lite oväder på gång. man kan tro att man är uppe i bergstrakter.
Det behövs en urladdning men förhoppningsvis blir det inte så mycket blåst …

Träffar: 6

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
mån
12
jul
2010
måndag, 12 juli, 2010 | Skriven av:

… att det rasslade i aprikosträdet. Jag undrade vad det var?

Men tänker man 3 kattungar blir svaret enkelt. De små liven nöjer sig inte bara med 450 m2 utan vill även använda höjden. Två av tre var helt uppe medans den blygaste, dock inte minsta, bara var halvvägs uppe.

De utforskar hela trädgården. De inte bara ser olika ut utan de är även väldigt olika i deras görande. Den minsta som är svart och vit och som vi kallar Sixten är djärvast och är överallt. Han vågar det mesta utan att krypa upp i knäet, än så länge. Han har klättrat tidigare och har lärt sig att inte gå ner med huvudet först.

Alice som är mest lik mamman är näst djärvast och den som jagar mest, har inte klättrat så mycket ännu och klättrar ner med huvudet först, vilket ger en del kraschlandningar.

Den som är mest reserverad är den lilla grå, som vi kallar Lilla Grå, vågade inte klättra ända upp men var en bit upp. Hon är en liten fräsmaskin. När man klappar henne vänder hon upp sitt lilla ansikte och fräser ett litet ynkligt fräs.

Hon är den ende som ger ifrån sig kattljud. Ibland när hon inte hinner med de två andra blir hon ensam och då kan man höra några ynkliga pip. Efter en studn finner hon sig till rätta med situationen och ser rätt nöjd ut “ensam” som hon är.

Träffar: 6

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar