Inlägg den 07 juli 2010

ons
7
jul
2010
onsdag, 07 juli, 2010 | Skriven av:

Träffar: 6

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
ons
7
jul
2010
onsdag, 07 juli, 2010 | Skriven av:

Det är varmt och skönt på kolonin. Så varmt att man inte “kan” vara ute i trädgården och jobba. Det är skönt att bara njuta av fåglars kvittrande, små tassande katter som smyger omkring och busar och så grannarnas idoga maskiner. Det byggs och det byggs. Nytt kommunalt avlopp innebär många ombyggnader. Kolonitanken minskar för vart år. Det blir fler och fler småvillor med extra allt utom fruktträd och bärbuskar. Men många krukor och trädäck och så en liten grön gräsmatta som vattnas oftare än hästarna.

Men man behöver ju inte bry sig om grannarnas äventyr man kan bara njuta av det man har. Att njuta av livet är ganska så lätt om man bara tar det lugnt och fokuserar på det som är viktigt och tar tillvara dagen som den är.
Det finns så mycket positivt i livet, för de allra flesta, som man kan njuta av. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan staketet trots att grannen slösar vatten …

Träffar: 7

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
ons
7
jul
2010
onsdag, 07 juli, 2010 | Skriven av:

Enligt en lokal opinionsundersökning som SDS låtit göra finns det ingen klar majoritet om detta resultat skulle stå sig eftre den 19 september.
Roligt är att Miljöpartiet går framåt och ökar från 9.3 % till 13.1 %, vilket skulle innebära + 3 mandat. Dessutom innebär detta att Miljöpartiet är det tredje största partiet eftersom (FP) minskar från 15.5 % till 12.7 %. (C) minskar från 6.5 % till 4.2 % och (KD) minskar från 3.4 till 2.3 %. (M) ökar men totalt minskar alliansen med 2 mandat.
Konstigt nog minskar (DV) från 1.9 % till 1.6 %. Ännu konstigare är att (SD) ökar. De har ju inte drivit några frågor i kommunfullmäktige vilket däremot (DV) har gjort på ett förtjänstfullt sätt. (SD) är främst ett missnöjesparti och rider på vågen av att det finns ett politikerförakt. De spelar ut grupper i samhället mot varandra. Ibland får de en martyrstatus som tyvärr gagnar dem. (SD) ska behandlas som ett parti och det är deras eventuella politik som ska bemötas inte deras rätt att existera.

Detta innebär att det är en öppen historia den 19 september. Allt kan hända.
Det borde bli en spännande valrörelse till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdag. Förhoppningsvis kommer den att handla om politiska sakfrågor och inte om vilket block som ska vinna …

Träffar: 8

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar