Inlägg den 30 april 2010

fre
30
apr
2010
fredag, 30 april, 2010 | Skriven av:

DN skriver : Historisk spurt krävs av alliansen

De rödgrönas ledning ökar med fem månader kvar till valet, enligt DN/Synovates aprilmätning. Det krävs en historisk valspurt av de borgerliga för att kunna vända opinionstrenden.

De partier som leder på våren brukar vinna valet på hösten. Och Socialdemokraternas Mona Sahlin kan glädja sig åt att gå i 1 majtågen med en ledning för hennes rödgröna allians med 8,1 procentenheter över de borgerliga. Så stort övertag har oppositionspartierna inte haft sedan januari 2009.

De rödgröna leder med 51,2–43,1 och skulle få egen majoritet om det vore val i dag. I marsmätningen var övertaget 4,6 procentenheter.

Miljöpartiet ökar och får 10.6 %, + 0.4 %-enheter. De flesta förändringar är små, alliansen backar totalt med 1.4 %-enheter och de rödgröna ökar med 2.1 %-enheter. (KD) kommer under 4 % och får 3.8 %, -0.8 %-enheter. (FP) får sin lägsta siffra på ett år med 5,9 procent. Centern får 4,6 procent, partiets lägsta sedan februari 2001.

Alliansen backar totalt samtidigt som (M) ökar med 1.3 %-enheter. Vilket innebär att (FP), (C) och (KD) minskar med 2.6 %-enheter.
LIte orättvist att små partierna får ta smällen.

Träffar: 8

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
fre
30
apr
2010
fredag, 30 april, 2010 | Skriven av:

Skönt att pusta ut i kolonin efter en ansträngande vecka. Dagen började med moln och regn. Regnet var inte så kraftigt så det gjorde inte så mycket. Nu spricker det upp och solen tittar fram.
Det behövs humlor till att polinera aprikosblommorna så förhoppningsvis blir det lite varmare. Det är trist att se alla små aprikosfrukter trilla av pga att de inte har blivit befruktade.

Påsk- och pingstliljorna är fullt utslagna och tulpanerna är på väg. De senaste dagarna har verkligen gjort allt mycket grönare.

Har precis ätit nässelsoppa och marinerade vita bönor. Har nu krafter för att gå ut i trädgården och jobba lite. Det är fortfarande lite grått så det känns trevligare att sitta inne i stugan och mysa. I kväll är det ett program på SVT2 som bland annat kommer att handla om vårt koloniområde. Får väl göra ett undantag och titta lite på TV.

Träffar: 5

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar