Inlägg den 02 april 2010

fre
2
apr
2010
fredag, 02 april, 2010 | Skriven av:

I dag var det kanonväder. Liet svalt men solen sken mesta tiden. Koloniområdet har fått ett nytt avloppssytem kopplat till kommunens nät. Det har grävts i gångarna hela vintern. Nu återstår inkoppling till varje koloni.
Vi har även “fått”, vi har betalt en hel del, nya vattenledningar som ska kopplas in.

Vattenledningen är enkel att hitta eftersom den nya slangen sticker upp ur jorden. Däremot syns inte avloppsrören. Anslutningen ligger 1-1.2 meter under marknivån.

Så i dag var det dags att börja gräva. Efter lite grävande vid tomtgränsen hittade jag anslutningen. Den låg minst 1.2 m under marknivån så det blir lite besvärligt att ansluta rören till huset. Dessutom är det en massa växter och dess rötter i vägen.
Nästa steg var att hitta anslutningen till kolonistuga. Det finns givetvis inga ritningar så det var bara att gissa. Jag gissade nästan rätt. På vägen dit hitttade jag lite stålrör som visade sig vara vattenrören in i stugan och till övriga kranar på tomten. In på tomten kommer vattnet i en plastslang som sedan övergår i de stålrör jag hittade. Så det var bara att gräva lite för att hitta anslutningen.

Det stora problemet blir att ansluta de nya avloppsrören till avloppsrören inne i huset. Det avlopp vi har nu är gammalt. Det är ett tjockt gjutjärnsrör som går ut i en brunn som är förbunden med en stenkista.

Så trots att jag nu vet var alla rör finns så är det ingen barnlek att ansluta de nya avloppsrören. Det bästa vore att lägga nya rör hela vägen men att få loss det gamla gjutjärnsröret blir inte lätt. Troligen måste jag skära loss gjutjärnröret. Har jag tur kan man lirka och bända loss resten av röret annars måste jag göra en koppling mellan gammalt och nytt.

Inte helt enkelt att beskriva och troligen totalt ointressant för andra men …

I morgon blir det till att fundera vidare och göra en plan för hur vatten och avlopp ska anslutas. Men innan jag gör det ska jag träna på Friskis & Svettis kanske det rensar tankarna så att jag kan hitta rätt sätt.

Som sagt långfredagen var en skön dag. Frågan är om man vågar så några frön, temperaturen är fortfarande låg under natten. I natt var det mindre än 4 grader.

Nu kommer jag i alla fall att sova sött och troligen kommer jag att drömma om avloppet.

Träffar: 8

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
fre
2
apr
2010
fredag, 02 april, 2010 | Skriven av:

I Novus mätning bland förstagångsväljare får de rödgröna 53 % mot alliansens 35 % trots att (SD) och piratpartiet får 6 % vardera. Miljöpartiet får 17 %. (FP) får 6 %, (C) får 3 % och (KD) endast 2 % vilket förklarar allians svaga totalsiffra.

Detta bådar gott inför den 19 september!

Träffar: 6

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar