Inlägg den 09 januari 2010

lör
9
jan
2010
lördag, 09 januari, 2010 | Skriven av:

Så var det första besöket, för året, på kolonin avklarat. Vädret var kallt, runt 6 minus, och det blåste en kall vind. Som tur var sken solen och den värmde. Det låg ett tunt snötäcke över hela kolonin. Kolonin var inte helt sig lik del att den var i vinterkläder men även att det var grävt i gångarna och alla kolonier hade en lång svart plastslang uppstickandes ur jorden. Vi ska nämligen “få”, det blir ganska dyrt, kommunalt avlopp på hela koloniområdet. Allt ska vara klart till april i år.
Känns lite gammaldags att koppla på kommunalt avlopp men det var vad en majoritet ville. Vi skulle hellre vilja ha en mulltoa istället för en vanlig WC.

Det fanns ingen brysselkål att skörda den hade inte klarat det kalla vädret men det fanns grönkål. Grönkålen är väldigt tålig och växer till och med under vintern. Den smakar gott också. På facebook finns det ett antal grupper handlar om grönkål. Jag har gått med i “Grönkålens vänner“. Här kan man få tipps om hur man odlar grönkål och hur använder den i matlagningen.

Inne på verandan luktade det koloni, en svårbeskriven doft men den finns och man blir glad av den. Det var kallt även inne stugan men växter och äpplen hade klarat sig bra. Så nu ska vi göra äppelcidervinäger och baka äppelkakor och kanske blir det lite äppeljuice också.

Det är inte utan man längtar till kolonilivet. När blir det första fröet satt i år? Innan dess måste kolonin tina men tiden går fort och snart är det dags att flytta till kolonin. Snart …

Träffar: 9

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar