Inlägg den 28 november 2009

lör
28
nov
2009
lördag, 28 november, 2009 | Skriven av:

Karta 12 decemberDen 12 december sker en massiv folklig demonstration i Köpenhamn för att sätta press på FN:s klimattoppmöte i Köpenhamn.

TIDSPLAN

13.00–14.00: Samling med talere og musik på Christiansborg Slotsplads

14.00: Optog fra Christiansborg Slotsplads til Bella Centeret (6 km) forbi bl.a.:

14.15: Christianshavn Torv

15.00: Frankrigsgade Kirke

16.00: Sundby Idrætspark

17.00–18.30 Samling med talere og musik nær Bella Centeret

Över 350 organisationer från över 54 länder kommer att delta.

Du kommer väl också att vara där!
Eller?

12dec09.dkLäs mer:

Naturskyddsföreningens hemsida

350.org

12dec09.dk

Träffar: 9

Kategori: klimat, miljö  | En kommentar
lör
28
nov
2009
lördag, 28 november, 2009 | Skriven av:

SkD skriver : Hultström avgår

Swedish Meats ordförande Lars Hultström avgår med omedelbar verkan, skriver han i ett pressmeddelande. Han äger en av de grisfarmer där missförhållanden upptäckts.

I pressmeddelandet skriver Lars Hultström att han avgår med omedelbar verken från sina styrelseuppdrag i Swedish Meats, HK Scan, LRF och Svenska Djurhälsovården.

“Jag anser att jag inte under rådande situation kan fullfölja mitt uppdrag. Jag vill fortsätta kämpa för att svenska bönder ska ha möjlighet att driva sina gårdar och sköta sina djur, men trycket är för hårt just nu. Vi kommer att fortsätta leverera fina grisar som vi alltid gjort och vi kommer att fortsätta arbetet på gården. Jag tar givetvis avstånd från all vanvård av djur — det är helt enkelt oacceptabelt. Jag har också förståelse för reaktionerna på de bilder som visats, de har skadat hela bonderörelsen.”

Swedish Meats fd ordförande “har förståelse för reaktionerna på de bilder som visats, de har skadat hela bonderörelsen”. Vad innebär det?
Är det ett erkännande att det förekommit missförhållanden?

På Hultströms gård utanför Flen filmade man i söndags hur grisar åt på en annan död gris. Bilderna visade också skadade djur, trånga och smutsiga boxar utan halm på betonggolvet.

Vad vill han göra åt saken?
Om han var oskyldig varför avgår han då?

Det var många bilder från hans gård så det är väl svårt att argumentera mot anklagelserna.
Det är ju bra att han tycker det är oacceptabelt att vanvårda djur. Det är ändå lite oroväckande att ledaren av köttproducenterna agerat på det här sättet.

Träffar: 9

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar
lör
28
nov
2009
lördag, 28 november, 2009 | Skriven av:

Hade inga problem med att inte köpa något idag, den 28 november. Visserligen köpte jag en biljett till Vellinge så helt köpfri var ju inte dagen. I Vellinge, närmare bestämt på Fotevikens Kulturcenter i Höllviken. Anledningen till resan var att det var regionmöte. Innan regionmötet pratade mp:s Helena Leander, ledamot i riksdagens skatteutskott, om “klimatfrågans koppling till ekonomi och skatter”. Miljöpartiet var tidigt ute och ville använda sig av ekonomiska styrmedel i miljöpolitiken. Detta mottogs inte så positivt från övriga politiska partier, speciellt inte från allianspartierna. Nu är situationen annorlunda. Nu står alliansregeringen och skryter om Sveriges framsynthet och klokskap. Sent ska syndaren vakna.
Trängselskatten i Stockholm är ett annat exempel. Miljöpartiet motarbetades från samtliga partier, möjligen med undantag av vänstern. Nu är trängselavgifter införda och fungerar väl. Tyvärr har alliansen förstört det fiffiga i förslaget. Nu går intäkterna till vägtrafiken istället för att utveckla kollektivtrafiken.
Trängselavgifter kan användas i flera storstäder och dessutom kan kilometerskatt komplettera åtgärderna för att minska CO2-utsläppen.

Helena hann också med att kommentera skandalen kring grisuppfödningen. Det blev många intressanta och kloka diskussioner.

Regionmötet hade ett antal punkter på dagordningen de flesta handlade om valet 2010. Förslag till policy för kandidatstöd i valet 2010, Redovisning av valbudget – första version, Verksamhetsplan och budget 2010.

Nästkommande regionmöte kommer att behandla det regionala partiprogrammet och fastställandet av region- och riksdagslistor.
Miljöpartiet har aldrig haft bättre förutsättningarna för att göra en bra valrörelse. Opinionsläge är det bästa någonsin.

Träffar: 29