Inlägg den 16 november 2009

mån
16
nov
2009
måndag, 16 november, 2009 | Skriven av:

DN skriver “Pirate Bays logga ”kapad”

Piratskeppet, loggan för The Pirate Bay, har registrerats av företaget Sandryds Handel AB. – Det är kul att ta ett piratskepp, det har man ju aldrig gjort förut, säger företagets talesman Bengt Westborg till DN.se.

Fram tills nu har The Pirate Bays logga varit oregistrerad. Nu ägs den av ett svenskt grossistföretag.
– Idén att registrera piratskeppet väcktes när vi höll på med produktutveckling och kom på tanken med USB-hårddiskar med piratloggan på. Eftersom piratskeppet kunde användas fritt, tänkte vi att det inte borde vara något problem. Sedan testade vi om det gick att registrera loggan och det gick, säger Bengt Westborg.

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

Piratsajtens logga har hittills varit fri att använda, även i kommersiella sammanhang, eftersom personen som designat loggan avsagt sig upphovsrätten.

Det är lite trist att det inte ska få finnas några “fria nyttigheter”. Det är typiskt att någon ska utnyttja någon annans arbete. Det är helt enligt reglerna men lite tråkigt. Antingen är det på rent s.k. jävelskap eller så ser man att det finns pengar att tjäna.

Träffar: 12

Kategori: ekonomi, etik  | En kommentar
mån
16
nov
2009
måndag, 16 november, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Lars-Ingvar Ljungman har fått ett uppdrag: Övertala 22 moderatstyrda Skånekommuner att ta emot ensamkommande flyktingbarn från Malmö.”

– Det är praktiskt att just Lars-Ingvar fått uppdraget, säger Håkan Fäldt i Malmö, vice ordförande i Skånemoderaterna.

Efter all kritik mot hur Vellinge hanterat en akut flyktingsituation har moderaterna agerat snabbt. Både partisekreteraren Per Schlingmann och Skånemoderaternas styrelse tvingar nu Vellinges kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman att agera.

Intressant förslag!
Väntar med stor spänning på vad detta ska leda till.


DN : Fler kommuner ska ta emot asylbarn
SvD : Kommunalråd i Vellinge ska leda flyktingarbete

Träffar: 12

mån
16
nov
2009
måndag, 16 november, 2009 | Skriven av:

Klimattinget avslutades under söndagen med att deltagarna försökte rädda jorden från att krascha …

  • Träffar: 14