Inlägg den 11 november 2009

ons
11
nov
2009
onsdag, 11 november, 2009 | Skriven av:

Moderaterna i Vellinge har länge kunnat slingra sig undan sina främlingsfientliga åsikter genom att skylla att de inte får tillräckligt med ersättning från staten när det gäller att ta emot flyktingar.
Nu när Vellinge inte behöver betala en krona så säger man ändå nej när det gäller ett korttidsboende av några ensamkommande flyktingbarn. Det är ett privat bolag som sagt ja till att ta hand om flyktingbarnen och nu vill frihetskommunen nr 1 stoppa ett privat intiativ.
Friheten gäller tydligen inte om man vill ta emot flyktingbarn!

Var finns nu den stora friheten i Vellinge kommun?

Den moderate kommunstyrelseordföranden vill nu göra allt för att stoppa att dessa barn från att komma till Vellinge. Detta uppmuntrat främlingsfientliga krafter och gör att (SD) inte behöver anstränga sig att komma in i Vellinges kommunfullmäktige. Moderaterna sköter den politiken utan att behöva stöd från (SD).

Det är också ledsamt att höra röster från en del kommuninvånare. De tänker mer på att deras huspriser ska sjunka än att flyktingbarnen ska få en trygg bostad och ett bra mottagande.

Det är en skam att en av de rikaste kommunerna i Sverige inte ens kan ta emot ensamkommande flyktingbarn. Trots att de inte behöver betala en krona. Vem ska ta emot dessa barn?
Kanske vill moderatera i Velinge skicka tillbaka dessa barn?

I SkD kan man läsa

Detta agerande, som också skett i andra mindre kommuner i Skåne, visar på ett sammanbrott för svensk flyktingpolitik. Det kan inte längre vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika. Detta måste lösas på nationell nivå inom ramen för EU”, skriver Ljungman i ett pressmeddelande.

Lösningen ska lösas på nationell nivå. OK men vem ska ta emot flyktingbarnen?
Det ska göras inom ramen för EU. OK men vem ska ta emot flyktingbarnen.
Vellingemoderaterna menar förstås att det ska vara någon annan bara inte Vellinge.

I SDS kan man läsa

Vellinge ska inspektera lokaler
Vellinge kommun ska inspektera Attendo Cares boende i Bruksparkens vandrarhem. Enligt kommunalrådet finns brister i brandskyddet.

Man kan inte klaga på moderaternas uppfinningsrikedom. Nu ska man stoppa flyktingbarnen pga brister i brandskyddet. Vilken omtanke om barnen!
Eller?

Det blir bara pinsammare och pinsammare.

Den moderate kommunstyrelse ordföranden i Vellinge är även ordförande för moderaterna i Skåne. Är detta bara en Vellingeåsikt eller är den relevant för moderaterna i Skåne?

Är det någon moderat i Skåne som vågar ta strid i frågan? För inte är detta en åsikt som delas av övriga moderater i Skåne.
Eller?

Träffar: 15

ons
11
nov
2009
onsdag, 11 november, 2009 | Skriven av:

MariaNyhetskanalen skriver “Språkrör stoppat från klimatmöte”

Med bara en månad kvar till klimattoppmötet i Köpenhamn tar regeringen tillbaka sitt erbjudande om att låta två extra ledamöter delta i den svenska delegationen. Därmed stängs Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand ute.

Tidigare har det varit praxis att riksdagen får skicka två ledamöter som ingår i den svenska delegationen. I början av september erbjöd miljödepartementet dock riksdagen ytterligare några platser till klimattoppmötet i Köpenhamn i december, med hänvisning till mötets “särskilda betydelse”. Men på onsdagen, ett bra tag efter att frågan behandlats av riksdagens talman och Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand utsetts till representant, backade departementet från beskedet, enligt SVT:s Rapport.

Man kan undra varför alliansregeringen nu i sista minuten vill hindra att Miljöpartiets Maria Wetterstrand får plats på klimattoppmötet i Köpenhamn?

Är man rädd att Maria ska säga det som verkligen behöver sägas och som kommer att visa att alliansregeringens “klimatpolitik” faller platt till marken? Hittills har miljöministern inte gjort så mycket mer än pratat om klimatlösningar. Inte har han fått något stöd av infrastrukturministern heller. Det är väg som gäller framför spår.

Det är verkligen tråkigt att man inte tar möjligheten att på allvar sätta igång arbetet för att göra något åt den hotande klimatproblematiken.


GP

Träffar: 49

ons
11
nov
2009
onsdag, 11 november, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Sju miljoner sparas på bad och bibliotek”

Årskorten på baden höjs med 150 kronor. Familjekorten blir 500 kronor dyrare och terminskorten 200 kronor dyrare. Samtidigt höjer biblioteken, kulturskolan, konsthallen, bowlinghallen och tennisbanorna sina avgifter.

Hyran av idrottshallar, idrottsplatser och Stadshallen stiger också kraftigt 2010.

De föreslagna höjningarna finns specificerade i kultur- och fritidsnämndens senaste handlingar. Ärendet ska upp den 18 november. Nämndens ordförande Gösta John Bredberg (FP) är övertygad om att besparingarna går igenom.

Bakgrunden är sparbetinget på 1 procent för 2010. Totalt ska 7 miljoner kronor sparas. Därutöver är föreslaget att ytterligare 4 miljoner ska sparas på fritidsverksamheten.
– Det är tuffa tag, det är det, kommenterar Gösta John Bredberg. Men vi har lagt ett förslag som inte drabbar mer än ganska marginellt.

Alliansen i Lund har sedan 2006 hela tiden upprepat mantrat att de har inte skurit ner några anslag till Kultur & Fritid. Det senaste är nu att ordföranden från (FP) tycker att neddragningen på 7 miljoner inte drabbar mer än ganska marginellt.
Det är ju helt otroligt. Ordet är i alla fall drabbar. Det måste väl innebära att Kultur & Fritid har haft alldeles för mycket resurser.
Man höjer badtaxor kraftigt men det är väl även det marginellt. Det är väl sant för de alliansen har gynnat med sina skattesänkningar.
Nämndens förvaltning har fått jobba hårt för att ta fram besparingarna och det är väl det bästa förslagen i denna svåra situation.
Man gör ett stort nummer av att införa flerbarnsrabatt på Kulturskolan men i stället blir det en 10%-ig höjning. Men även detta är väl marginellt. Alliansen vanliga recept sänk skatt och höj avgifter.

Trots att Lunds finansiella situation har förbättrats eftersom alliansregeringen nu försöker lura väljarna att de satsar på kommuner och regioner. Trots dessa små återbetalningar så ska det fortfarande sparas. Visserligen har alliansen i Lund lyckats genomföra en skattesänkning som man lånat till. När alliansen tog över efter valet 2006 så var Lunds kommuns låneskuld noll nu är den över 600 miljoner.

Det är samma läge som det var efter alliansens mandatperiod 1998-2002. Då fick de rödgröna ta över stora underskott och en hög låneskuld.

På senaste kommunstyrelse yrkade Miljöpartiet att de avsatta 15 miljoner som fanns för kultursatsningar skulle överföras till Kultur & Fritid. Men det ville inte alliansen.

Det fanns även ett förslag från de rödgröna att man skulle revidera budgeten eftersom det finansiella läget hade förbättrats. Men det ville inte alliansen.

Däremot ville alliansen göra storsatsningen på att bjuda skolorna på äppelkaka och vaniljssås för att Lund kommit två i “Bästa Skolkommun”. En otrollig satsning i dessa spartider. Denna “satsning” borde man kunna ha gjort utan extra resurser. Är detta ett bra sätt att använda skattemedel? Gör detta att barn och lärare får extra motivation att satsa på “skolan”?
Att Lund har rasat 79 placeringar på ett år på listan som rangordnar Sveriges grundskolekommuner det verkade inte betyda något.

Träffar: 16