Inlägg den 22 mars 2009

sön
22
mar
2009
söndag, 22 mars, 2009 | Skriven av:

paskliljor-22-mars-2009 Detta var första söndagen med bra väder och där vi var på kolonin. Växtligheten har inte riktigt kommit igång men det det finns spår av våren i jorden. Vintergäck och snödroppar blommar ännu och nu kan man se hyacinter och påskliljor på väg upp.
Bärbuskarna är också på G. Svarat vinbären har kommit längst men krusbären är också långt framme. Hittade årets första snigel när jag rensade i landen. Positivt var dock att jag inte hittade några snigelägg i komposten. Vi la ut en kompost i landen där vi ska odla “mat”. Komposten verkade vara fin och ska förhoppningsvis ge fina grönsaker tillbaka.
larv-22-mars-2009
När jag rensade så hittade jag en vit larv. Vi brukar hitta fler men jag kommer inte ihåg om vi brukar dem så tidigt som i mars. Jag i alla fall inte vad det var men jag tog försiktighetsprincipen och la tillbaka den i jorden.
Det var en mycket skön heldag på kolonin. Tyvärr pratar meterologerna om att det ska bli en köldknäpp typiskt nu när vi funderar på att flytta till kolonin. Det ska nog lösa sig det går i alla fall mot ljusare tider. Nu är det ju ljust när man vaknar vilket gör det lättare att skutta upp ur sängen.
krusbarsknoppar-22-mars-2009

Träffar: 19

Kategori: koloni  | 5 kommentarer