Inlägg den 17 oktober 2008

fre
17
okt
2008
fredag, 17 oktober, 2008 | Skriven av:

Detta är den första konferensen jag varit på där man använder tolkar. Mest från franska till engelska.
Konferensens tema är “The art of City making”.

Första föredraget handlar just om detta. Det är Charles Landry, Sociolog från England. Bl.a. har han tittat på grafitti runt om i världen. Vissa ord används mer än andra, som “love” and “pain”. Han menar att genom att studera budskapet i grafitti kan man få en känsla av hur de står till i samhället.
Väldigt intressant föredrag.

Byggnader sänder ut budskap. Många gånger som en “fabrik” som skapar sjukvår och undervisning.

Det finns många skolor som har legat i et område med sociala problem. Där skolan har sett hemsk ut. Mycket betong och trista korridorer och ingen utsmyckning över huvud taget. Elevernas resultat har inte varit så lysande, skadegörelsen har varit stor osv.
När msn byggt om skolan och satsat på lite konst och estetik så har skadegörelsen minskat och elevernas prestationer har ökat.

Mycket intressant föredrag.

Träffar: 9

fre
17
okt
2008
fredag, 17 oktober, 2008 | Skriven av:

Resan från Oslo till Stavanger gick utmärkt. Jag fick en sovkupé för två till priset för en. Utmärkt säng och sängkläder. Det var en rejäl kudde och ett tjock och härligt täcke. Dessutom var kupén bra utformad. Vid fönstret var det en liten bänk med en vask. Smart att ha en plats att ställa undan saker. Man kunde duka medhavd mat och ställde man upp datorn på bordet så fick man en mysig TV-kväll.

Tyvärr var det mörkt den mesta tiden men man kunde ändå se vackra omgivningar.

Nu ska jag iväg till hotellet som ligger bara några hundra meter från stationen.

Träffar: 10

Kategori: livsstil  | Skriv en kommentar