Inlägg den 06 juli 2008

sön
6
jul
2008
söndag, 06 juli, 2008 | Skriven av:

DN skriver : “Mobilprat farligare än snaps”

“Bilister som småpratar i mobiltelefon kör sämre än bilister som druckit tre snapsar och ligger över promillegränsen på 0,5”

Danska Ekstra Bladet har tillsammans med bilistorganisationen FDM testat åtta bilisters förmåga att köra bil dels när de talade i mobiltelefon och dels när de var påverkade av alkohol.

Vid testet, som genomfördes vid FDM:s körtekniska anläggning i Roskilde, orsakade de mobilpratande förarna åtta olyckor trots att de använde handsfree. Snapsande förare orsakade på samma tid endast sex olyckor.

Det har en längre tid pågått en diskussion om man ska få prata i mobiltelefon eller inte när man kör bil. Bara genom att iaktta bilister så tycker jag att det är självklart att man borde införa förbud mot att använda mobiltelefon när man framför fordon. Det borde vara självklart för alla att man inte ska göra det så ett förbud borde inte behövas men tyvärr …

Ett problem är givetvis själva pratandet men värst är hanterandet. Hålla luren med en hand och styra med den andra. Har man manuell växellåda blir det givetvis värre. Att hitta rätt knapp, att titta på displayen …

Så givetvis så är det bäst att undvika både alkohol och mobilsamtal i samband med körning.

Träffar: 7

sön
6
jul
2008
söndag, 06 juli, 2008 | Skriven av:

I går var nog den varmaste dagen hittills i år. Det är skönt men växterna törstar efter vatten. Grundvattennivån är låg så det gäller att hushålla med vattnet. Det blir några vattenkannor och därmed lite motion men vattenspridaren får vila.
Ska tvätta i dag så då kommer det säkert en skur men det göt inte så mycket tvätten ska nog torka ändå.

Sniglarna har nu givit upp dahlierna, i alla fall för stunden. De har istället attackerat kålplantorna. I år har det inte blivit någon grönkål märkligt nog. Det verkar bara vara brysselkål och broccoli. Måste få ner några grönkålsfrö i jorden. Grönkål är gott och nyttigt och håller sig bra även under vintern.

Träffar: 8

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar