Inlägg den 28 december 2007

fre
28
dec
2007
fredag, 28 december, 2007 | Skriven av:

Ja helt tyst behöver det ju inte vara men det vore skönt om det kunde bli ett nyårsfirande utan smällare. Detta smällande som startar flera veckor innan nyår och som kulminerar på nyårsafton och som sedan håller på ett tag till, har blivit för mycket. Det är dags att göra något åt det.

Drömmen om en vit jul gick inte i uppfyllelse kanske kan man drömma om ett tyst nyårsfirande??

Jag personligen kan avstå både raketer och smällare. Det största probelemt är givetvis inte kostnaden för själva raketerna och smällarna utan allt obehag som det åsamkar människor och djur. Dessutom är det många som skadas varje år till och med inträffar dödsfall.
Är det värt detta pris?

Ett steg i rätt riktning vore givetvis att förbjuda smällare och tillåta raketer enligt nu gällande regler. Kanske ska man skärpa reglerna för hur och när man får skjuta raketer. Trist att de som nu tvunget måste elda upp sina pengar inte kan ta lite mer hänsyn till andra människor och djur.
Det är sjukt att människor och dessutom djur måste ta lugnande medicin för att uthärda nyårsfirandet.

Jag förstår inte de som säljer till minderåriga och definitivt inte de föräldrar som köper ut fyrverkerier till sina minderåriga barn.

Nyårsafton är även ett stort problem med familjebråk och alltför stor alkoholkonsumtion.
Såg på nyheterna att ett sjukhus i Stockholmstrakten tror jag att det var, hade börjat möblera med madrasser på golvet för att kunna ta emot alla överförfriskade ungdomar.

Trist även att “jämställdheten” ökar när det gäller alkoholintag och då i den riktning att kvinnor anpassar sig till männens dåliga beteende.

Nej nu får det vara slut på det negativa.

Själv skall jag fira nyår utan alkohol, möjligen lite lättvinsglögg, och garanterat utan smällare och raketer men med god veganmat.

Nu är det snart dags att formulera nyårslöften. Får se vad det blir i år. Förra årets nyårslöften uppfyllde jag till nästan 100%.

Träffar: 3