Inlägg den 20 december 2007

tor
20
dec
2007
torsdag, 20 december, 2007 | Skriven av:

Ibland är det inte så kul att vara politiker. I dag var det en sådan dag. I stället för ett intressant möte med några väldigt svåra beslut blev det en mycket trist tillställning. Det hela hade nog sin upprinnelse i att jag på tidigare möten hade varit besvärlig och ställt frågor och inte röstat som ordföranden ville.

Jag fick en känsla av att jag skulle rättas in i ledet. Det var inget internt miljöpartimöte utan ett politiskt möte med andra partier där jag var ensam ledamot för miljöpartiet. Ibland måste man stå emot trots att “makten” tycker annorlunda. Politik är inte bara att följa med strömmen.

Politik är att läsa handlingar, lyssna, ifrågasätta och ställa frågor om så behövs. Utifrån detta ska man sedan komma fram till ett beslut. För att kunna stå för sina beslut kan man inte bara säga ja utan att själv ha tagit ställning. Det är inte alltid helt lätt. Ibland finns inget bra alternativ utan bara två mindre bra.

Alla måste inte tycka lika och jag respekterar allas åsikter men jag kräver även att andra ska respektera mina åsikter.

I dag var nog ett undantag. Det var i alla fall första gången det blev så här trisst. Vi får se hur det utvecklas. Det blir fler möten nästa år med samma ordförande och ledamöter.

Sista uppdraget innan jul och nyårs helgen blir tjänstgöring i Lunds Tingsrätt. Att vara nämndeman är det mest intressanta men också det svåraste uppdraget jag haft. Ibland när det är vårdnadstvister blir det fel hur man än gör och barnen kommer ofta i kläm mellan föräldrarnas många gånger egoistiska agerande. I morgon är det ett “vanligt” brottmål det brukar vara lite mer vitt och svart. Men det kan man inte vara säker på.

Hörde just om att “nystartsjobben” inte gav så många nya jobb. De flesta blev återigen arbetslösa efter att nystartsjobbet tog slut. Endast var tionde får stanna kvar. Inget direkt strålande resultat och nu är det ändå högkonjunktur.

Så vart leder den nya regeringens politik?

Träffar: 24

Kategori: demokrati  | Skriv en kommentar