Inlägg den 18 december 2007

tis
18
dec
2007
tisdag, 18 december, 2007 | Skriven av:

Ja nu måste jag bestämma mig. Är det någon som läser vad man skriver? Är det lönt mödan?

Visst är det kul men problemet är att få det till en vana så att det sitter i ryggmärgen. Annars tar det för mycket tid. Tiden går visserligen fort när man har roligt sägs det.

Ja tiden går verkligen fort! Det var länge sedan jag satt och hade långtråkigt. Jag kommer ihåg att när jag var barn fanns det stunder då jag inte kunde få tiden att gå tillräckligt fort. Ja tiden stod nästan still speciellt när det närmade sig julafton.

Nu är det lite annorlunda. Tiden räcker inte alltid till trots att vi fortfarande får 24 nya timmar varje dag. Jag vet inte vilket som är bäst, långtråkigt eller att inte hinna med? Som vanligt är det väl lagom som är svaret.

Trots att klimatfrågan verkligen har kommit i rampljuset verkar det inte ha påverkat konsumtionen inför julen. Julhandeln slår säkert nya rekord och allt fler reser bort med långflyg under julen.

Numera är det inte bara julmaten som skall bort efter helgerna. Nu behöver livsstilar ändras så att även överkonsumtionen av koldioxid “kompenseras bort”. Årets julklapp borde ha varit en cykel istället för en GPS. Det behövs mycket cyklande på bilåkandets bekostnad och även hel del tågresande på flygets bekostnad om klimatproblematiken tas på allvar. Till det måste även övrig konsumtion minskas.

Många livstilsförändringar blir det!

Eller?

knuff.se

bloggkartan

Träffar: 11