fredag 12 december 2008 | Skriven av:

Så var det äntligen fredag. Just nu känns det välbehövligt med en helg. I december händer mycket. Månadens möten ska klaras av på två veckor.
Nu är det bara ett kommunfullmäktige och lite interna möte kvar sedan är det välbehövlig julledighet.

Läste i SDS om kommande helg.

“Kaos förra julen, kaos i år och troligen nästa år också. “Alla” ska till Novaområdet för julhandel och vägarna kan inte svälja all trafik. Inför den väntade anstormningen har trafiken reglerats och alla julhandlande manas att följa skyltarna.”

Vilka problem vi har. Det känns skönt att vara fri från detta problem. Har normalt låg konsumtionsnivå och den höjs egentligen inte i juletid. Möjligen blir det lite mer mat men inte mycket.

Handeln har redan insett “faran” att konsumtionen kan komma att “stagnera” (dvs att inte öka lika mycket som vanligt) och har redan börjat med rea innan julafton. Det är i och för sig bättre än efter speciellt för de som bara köper det som de skulle och inte faller för frestelsen att köpa lite extra det är ju ändå rea. Trots att alla vet att det blir rea efter jul (tom under julen) så köper man lika mycket eller mer innan.

Trist att konsumtionen står så högt på önskelistan. Julen borde vara mer om glädje och att umgås med varandra och att tänka till samt att varva ner och hitta tillbaka till livet.

Kategori: konsumtion, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>