söndag 26 januari 2014 | Skriven av:

Lyssnar på Agenda och Jan Björklund som tycker att växthuseffekten är den viktigaste frågan. Konstigt att detta bara gäller när det pratas kärnkraft.
Var är Jan Björklund när det diskuteras växthuseffekt och trafik?
Kärnkraften är inte klimatneutral och definitivt inte framtidens lösning. Vi har minst två exempel på detta, Tjernobyl och Fukushima. Tjernobyl viftas bort att det var ett kommunistiskt och omodernt verk. Japan och flera kärnkraftskramare har alltid förklarat Japans verk helt säkra och ändå hände det som hände.
Hur mycket har inte dessa olyckor inte kostat människor och samhällsekonomin.
Att det hänt en allvarlig olycka i Fukushima verkar Jan Björklund inte känna till.
Om man krävde, att de som vill bygga och driva kärnkraftverk, ska stå för alla kostnader när det händer en olycka. Allt annat i samhället måste stå för sina kostnader om man åsamkar skador, så varför ska inte kärnkraftsindustrin göra detta?
Staten ska definitivt inte lägga några pengar på ny kärnkraft i någon form. Vare sig renovering av gamla eller bygga helt nya verk.
Det finns många energialternativ och så måste energikonsumtionen minska. Sverige har goda möjligheter att klara det framtida energibehovet.
Det gäller att satsa på forskning och ställa om gradvis till en långsiktigt hållbara energisystem.

Kategori: energi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>