måndag 2 augusti 2010 | Skriven av:

Allt gick bra hos veterinären frånsett att hon hade en cysta i en av äggstockarna. Som tur var kunde cystan tas bort i samband med att äggstockar och livmoder togs bort.
Seda hon släpptes ur buren har hon inte synts till. Troligen håller hon sig borta någon dag. Förhoppningsvis har hon någon lugn och trygg plats där hon kan vila på.
Vi får väl ha verandadörren öppen i natt ifall hon vill ligga där.

Nu ligger kattungarna och sover tugnt. Det är väl snart att dags att göra detsamma. Får väl gå ut en sväng och se om Ella vill ha lite mat i kväll.

I dag har vi beställt en kattsand gjord på majs. Den ska inte ha några kemiska tillsatser av något slag. Vi får se hur den fungerar. Vi har nu två sorters kattsand. En använder bentonit, en sorts lera. Den andra är gjord på papperspellets. Papperspelletsen är den bästa ur miljösynpunkt och går att kompostera men både jag och min sambo får retningar i hals och näsa av den.
Leran kan man inte kompostera, den bryts inte ner.

Förhoppningsvis kan vi kompostera majssanden vi får väl se hur det går med den saken. Det är värt ett försök i alla fall. Tyvärr är sanden inte tillverkad i Sverige på svensk majs. Men den kommer ändå att vara bättre ur miljösunpunkt än sanden med bentontleran.

Det märks att det blivit augusti. Det mörknar ganska så tidigt nu vilket innebär att jag måste ställa om tiduret på utebeslysningen. Lite trist när det är åt det hållet. Känns lite jobbigt att det går mot mörkare tider. Det har det visserligen gjort en tid men det är först nu det märks på allvar. Temperaturen sjunker också rätt så rejält på kvällarna dock inte så att det blir kallt.

Kategori: katter, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>