måndag 2 augusti 2010 | Skriven av:

Nu åker Ella sin första biltur mot veterinärkliniken. Allt gick väldigt bra med infångandet. Trots störande moment med ett antal hankatter så kom Ella punktligt på morgonen. Hon låg utanför vårt fönster under vår skottkärra. Hon verkade vara helt oberörd av situationen. Jag gjorde som jag gjort tidigare satte in maten i buren, långt in så att hela Ella skulle vara inne i buren. Enda skillnaden var att jag satt fast ett snöre i en spik som höll upp luckan in till buren. Ella gick in i buren lugnt och stilla. Tittade lite på mig innan hon började äta eftersom jag rörde min hand som höll i snöret. Ett snabbt ryck och Ella var fast. Hon blev lite stressad när luckan föll ner men inte så farligt som kan kunde tänka sig. Vi la över en filt och hon lugnade ner sig helt och hållit. Pulsen var säkert hög men hon sprang inte omkring i buren och det var skönt det. Inga hjärtskärande kattskrik blev det heller. Det var verkligen skönt att kattungarna slapp höra deras mammas jamanden och skrik från buren hon blev infångad i. Verkligen sköönt.

Vi fick hjälp av FFK, Föreningen Förvildade Katter. De kom med buren och råd och dåd. De kör till veterinären och lämnar tillbaka Ella i eftermiddag. Känns skönt att det gick bra och att Ella nu inte får fler kullar som ska tas om hand. Hoppas det går bra hos veterinären och det lilla snittet snabbt läker. Hon får även lite behandling som avmakning, fästingborttagnong, lössbirttagning och så får hon några “sprutor” mot ohyra och mask. Det är väl ingen spruta men det är något som sätts in i nacken. Allt detta för att hon ska kunna återhämta sig så bra som möjligt från ingreppet.

Det känns som om vi borde flytta till ett hus på landet och ta hand om alla fyra katterna. Synd att splittra upp familjen men så tänker kanske inte katter men …

I alla fall ska vi se till att de får så bra som möjligt. Kattungarna som nu börjar bli lite större, förutom Sixten. Alla spinner förutom Alice. Man kan klappa henne men spinner det gör hon inte ännu. Lilla Grå gör allt man vill när hon är hungrig men hon är väldigt kelen även när hon inte är hungrig. Hon lägger sig på golvet och sträcker sig och visar magen. Hon vill gärna bli kliad under hakan. Är man bara lugn och inte gör ryckiga rörelser så kan man klappa henne hur länge som helst.

Kategori: katter, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>