söndag 1 augusti 2010 | Skriven av:

Så var det dags, för avmaskning. Vi har kollat avföringen på de små och den ser ut vara helt OK. I går fick de strömming och då kräkte Alice upp nästan allt. Vi kollade “kräket”, alltså inte Alice, men såg inget konstigt mer än att det var strömmingsrester. Vi tänkte inte så mycket på det mer än att Alice hade kanske ätit lite för mycket och lite för fort.

Natten blev lugn som vanligt förutom det normala nattbusandet. På morgonen när vi steg upp så var det två spinnmaskiner igång, Sixten och Lilla Grå, och samtliga, även Alice, svansade kring benen. Efter den del klapp och lek blev det så strömming igen.

Alla tre älskar strömming och gör vad som helst för en bit. Mysigt att ha tre små mjuka saker i knäet som slickar och tar med tassen för att få lite strömming. När strömmingen var slut satt alla tre kvar, mycket nöjda och slickade sig.
Efter en stund var det dags för Sixten att kräkas och denna gång såg vi något avlångt som rörde sig. Vi tror att det är någon slags spolmask, det stämmer i alla fall på beskrivningen från en kattbok vi har.

Så det vara bara att ta fram avmaskningsmedlet och ge alla en dos. De var hungriga så det var inget problem att få i dem pastan med avmaskningsmedlet. Nu får man hoppas att det ger resultat. Vi får väl ge en dos igen om 14 dagar.

Nu är alla ganska så vana vid oss. De har inga problem med att ligga i sängen och mysa med oss. Det enda problemet är att det nästan alltid är någon som är på bushumör och stör friden.

Ella äter mat som vi ställt in i buren. Hon fick mat i morse och nu ska hon “svältas” lite för att hon ska vara hungrig i morgon bitti då vi slår igen fällan. Hur ska detta gå?
Förhoppningsvis kommer hon i morgon och förhoppningsvis fungerar den maten som FFK hade med sig. Det var tonfisk och lamm. Tydligen är denna kombination de som lockar bäst.

Nu är allt lugnt i stugan alla vilar, tre katter och en sambo. Är detta lugnet före stormen …

Kategori: katter, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>