måndag 28 januari 2008 | Skriven av:

Etanolproduktion är bra för Afrikas bönder“.
Det säger biståndsorganet “Kooperation Utan Gränser”.
Javisst kan det bli så men det kan också bli som det har blivit med oljan som utvinns i Afrika.

Att stora bolag, utanför Afrika, tjänar stora pengar och Afrikas befolkning får slita hårt. Det viktigaste är att få stabilitet och att undanröja svälten. Den rika världen har tjänat tillräckligt på att “utvinna Afrika”.

Ge bistånd i form av teknik, rådgivning och riskkapital utan villkor och låt afrikanerna få bygga upp sin egen “produktionsapparat” för tillverkningen. En utökad produktion av livsmedel för etanoltillverkning kan ge problem med vattenförsörjing som det redan idag är stora problem med.

Använd etanolen i första hand i Afrika.

Vi måste lösa våra egna “energiproblem” utan att utnyttja fattiga bönder.

Läs rapporten från Kooperation Utan Gränser!

Träffar: 18

Kategori: bistånd, energi, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>