lördag 5 juni 2010 | Skriven av:

I dag lördag är det sista dagen på REWORK The World. Många människor från många länder innebär många intressanta möten. Tyvärr är jag besviken på innehållet i många av föredragningarna. Det som sägs är gammal skåpmat väldigt lite nytt och väldigt lite nya tänkesätt.
En sak som förundrar mig är var är alla ungdomar. De finns på de stora gemensamma sessionerna men sedan i workshops mm så är de inte med. Förhoppningsvis jobbar de på andra ställen och nätverkar.

Det mest positiva har varit när några av våra Lundadelegater träffades och pratade vad vi kan göra i Lund. I Lund har vi många möten men det blir en helt annan sak när man träffas under flera dagar med inspirationsföreläsningar. Det hinner alldirg bli något djup men det har vi tid med nu.

I dag blir det en stor paneldiskussion om ”Så mycket att göra, så få jobb”. I denna kommer en del rikspolitiker att delta som Maria Wetterstrand, Carin Jämtin, Birgitta Olsson, Sven Otto Littorin och Thomas Östros.
Efter det blir det två stora samlingar, ”The Rework The World Investment Panel” och ”What have we achieved”.
sedan blir det middag och avslutning. Det ska bli spännande att lyssna på dessa men för min egen del så är jag inte så optimistisk. Visst är det trevligt att träffa många människor men …
Är detta ett hållbart event?
Resultaten av dessa dagar uppväger troligen inte det klimatavtryck konferensen gör.

Sedan kan man undra vilka som kommer på dessa dyra tillställningar. Hur lever dessa i sin vardag. Jag känner att jag har mycket mer gemensamt med merparten av ungdomarna än de i min egen ålder. Det är en sak att prata hållbara lösningar en annan att leva upp till dessa. Här finns mycket tilltro till att teknik och näringsliv ska lösa alla problem. Vackra ord men endast i teorin.

Eftersom lycka oftast mäts och utgår ifrån ekonomiska tillgångar så blir det svårt. Hur ska det bli när hela jordens befolkning lever som vi gör i Sverige? Eller som man gör i USA?

Hemska tanke.

I dag blir som vanligt, att vi lämnar solen bakom oss och kryper in i Leksanda Arena. Sista dagen på detta event …

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>