tisdag 18 maj 2010 | Skriven av:

Nu har det blivit betydligt varmare och det växer så det knakar så snart blir det smultron till morgongröten. Hela dagen i dag satt jag inne och lyssnade på föreläsare på CSR-konferensen i Malmö. Intressant att det pågår så mycket arbete men det är svagt att det inte hänt mera. Det är ju en självklarhet att de som jobbar ska ha just lön och justa arbetsvillkor. Mycket av vårt s.k. välstånd bygger bl.a. på att vi köper billiga varor från fattiga länder. Att priset är lågt beror ju på att arbetslönen är låg och arbetsmiljön är dålig. Vi skulle ju själva aldrig vilja under dessa förutsättningar. Rimligen borde vi inte Genom att varorna är billiga “lönar” det sig dåligt att reparera och därmed ökar vårt slit och släng.

Det offentliga kan ställa krav men det behövs även att vi vanliga konsumenter ställer krav. Vi kan välja de varor som är producerade på ett bättre sätt. Konsumentmakt finns bara om vi använder den och ställer krav. Ju fler desto bättre.

Efter CSR var det Green Drinks på Operagrillen.

Every month people who work in the environmental field meet up at informal sessions known as Green Drinks.

We have a lively mixture of people from NGOs, academia, government and business. Come along and you’ll be made welcome. Just say, “are you green?” and we will look after you and introduce you to whoever is there. It’s a great way of catching up with people you know and also for making new contacts. Everyone invites someone else along, so there’s always a different crowd, making Green Drinks an organic, self-organising network.

Green Drinks finns över hela världen och i Sverige arrangeras de i Göteborg, Karlskrona, Lund, Malmö, Stockholm och Umeå. Förhoppningsvis kommer det i fortsättningen att finnas ekologiskt öl och vin på Operagrillen. Det är inte på så många uteställen man kan köpa ekologiskt öl och vin. Inte för att jag har så stor erfarenhet men jag tycker det har blivit sämre konstigt nog. De Green Drinks som har arrangerats i Lund har legat på torsdagar som sammanfallit med Lunds kommunfullmäktige. Får se när det blir nästa gång i Lund …

Smultronblomma

Träffar: 7

Kategori: ekologi, etik, Fair Trade
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>