torsdag 29 april 2010 | Skriven av:

Har precis klarat av partiförhandlingar om bl a arvoden och ersättnigsnivåer. De traditionellt stora partierna har stort fokus på att höja ersättningar till presidier och kommunalråd.
Lund ligger totalt sett lite lågt jämfört med andra jämförbara kommuner. Det innebär inte att vi har för dåliga ersättningsnivåer.
Det är alltid svårt att prata om ersättningsnivåer. Man borde egentligen diskutera vad man vill att man ska göra som kommunalråd i majoritet, kommunalråd i opposition, ordförande, vice, 2:e vice etc.

Ett stort problem med att vara “vanlig” ledamot och inte ingå i ett presidium, är att man får jobba extra för att få fram information. Tillgång till information är ett viktigt underlag inför ett beslut och då är det inte bara de handlingar som sänds ut inför ett sammanträde. Det gäller bakomvarande underlag som rapporter, skrivelser mm. Dessa kan det vara mycket svårt att få tillgång till och ibland vet man inte ens att de existerar.

En annan sak som diskuterats och där det inte finns enighet kring är om man ska ha dagsammanträden. I Malmö kommun är alla politiska sammanträden på dagtid. I Lund knappast inga. Inte ens mp är överens i denna fråga.

Jag tror att det skulle underlätta för många om man slapp ha kommunfullmäktige 17-22.30. Det är ganska så tufft att komma direkt från jobbet och sedan sitta så länge på mötet. Denna mandatperioden har de flesta, alla utom ett, varat till 22.30 eller senare. Bor man nära Stadshallen är det ju inte så stora problem men bor man utanför stadskärnan så blir det sen hemkomst.

Jag hade önskat att det skulle blivit dagsammanträden både för kommunstyrelse och kommunfullmäktige men så blir det inte. Den enda förändringen nästa mandatperiod blir att kommunstyrelsen börjar efter lunch och borde i de flesta fall vara klart innan 19-tiden.

Senare i dag är det kommunfullmäktige. Klockan 16.30 är Lundaborna inbjudna att fika tillsammans med kommunfullmäktiges politiker.
Det har inte varit någon direkt rusning från Lundabornas sida men kanske kommer de idag.
Även om det inte kommer många så kan det ändå bli många intressanta möten.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>