lördag 26 januari 2008 | Skriven av:

Tryckluft som som framtidens energilager”, jag det finns det nu förslag på. Tanken är att el som alstras används till att trycka in luft i en tank. När man sedan släpper ut trycket baklänges i kompressorn så genereras det el. Idén är inte ny. Problemet har varit att hitta ett bra sätt att överföra trycket till el. Det “senaste” är att använda en scrollkompressor, uppfunnen 1905. Så allt behöver inte vara nytt för att användas. Ibland är uppfinnarna före sin tid och att idén är bra men tillämpningen sämre.

Att använda tryckluft är inget nytt. Det finns även en bil som drivs av tryckluft. Har inte hört så mycket om denna bil på länge.
Roligt att det finns lite olika förslag CAT-bilen som den kallas kommer att vara billig. När den kommer att säljas är ännu oklart.

Kategori: trafik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>