måndag 26 april 2010 | Skriven av:

I dag bar det iväg till Kristianstad. Jag deltog i mp:s regionfulmäktigegrupp. Vi diskuterade frågor inför kommande regionfullmäktige. Det blev även en del kring de rödgrönas infrastruktur förslag, “Den största satsningen på järnväg och kollektivtrafik i modern tid”.
Lite väl lite Skåne i denna. Inga spårvägar, ingen Lundalänk …
Satsningar i Skåne blev, “Kävlinge-Arlöv (Lommabanan)”, “Åstorp-Teckomatorp, etapp 2 och 3 (Söderåsbanan)”, “Helsingborg – Hässleholm (Skånebanan)”, “Arlöv – Flackarp (Södra stambanan), tidigareläggning” och så blev det lite väg, “E22, Fjälkinge – Gualöv”

Nya MiljöAktuellt skriver : Rekordstor rödgrön satsning på tåg

Om de rödgröna vinner valet kommer de att satsa 120 miljarder kronor på järnvägar och kollektivtrafik.

Så totalt 120 miljarder är ju inte så illa. Investeringarna beräknas ge 10 000-15 000 nya jobb inom bygg- och anläggning och angränsande branscher. Vilket inte heller är så illa.

SkD skriver : Massor av järnväg i Skåne – om de rödgröna får välja

101 miljarder kronor. Så mycket mer vill den rödgröna oppositionen satsa på infrastruktur de kommande elva åren, utöver vad regeringen föreslagit.

För Skånes del innebär det bland annat en tidigareläggning av bygget av fyra spår mellan Malmö och Lund.

Om de rödgröna vinner valet i höst är det framför allt spårbunden trafik som hamnar i fokus.
– Sverige har problem i dag. 95 procent av alla transporter sker med oljebaserat bränsle och trafiken står för 40 procent av växthusgasutsläppen, säger Karin Svensson Smith (MP).

Alla vill ha men alla kan inte få allt. Bra att det satsas på spårburen trafik. Nu gäller det bara att vinna valet den 19 september. Annars lär det inte bli så mycket järnvägssatsningar.

I övrigt var det solsken hela dagen och det var stor skillnad i temperatur på morgonen och på kvällen. Så nu är det äntligen vår …

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>