fredag 25 januari 2008 | Skriven av:

Denna vecka har varit ganska lugn. Lite interna möten och ett besök från socialförvaltningen. Det var ett antal långtidsarbetslösa som hade frågor om miljöpartiets politik. Mycket kretsade kring arbetslöshet och sociala frågor.
Trevligt att träffa människor som har sett hur samhället fungerar ifrån ett brukarperspektiv.

Många av de som kom har varit arbetslösa lång tid. Regeringens uppstramnings politik verkar inte direkt ha varit till någon hjälp. Mycket kom att kretsa kring arbetstidsförkortning och friår.
En arbetstidsförkortning hade gett många av dessa en möjlighet till ett jobb. Även friår hade gett dem en chans att få in en fot på arbetsmarknaden.

I morgon är det Mp Skånes regionkonferens. Detta är en möjlighet för medlemmar att diskutera regionfrågor och en möjlighet för miljöpartiets regionpolitiker att förankra frågor. Mer info!
En fråga som kommer att diskuteras är förslaget “Vårdval Skåne”. Förslaget finns att läsa på region Skånes hemsida.
Andra frågor blir s.k. OPS lösningar (Offentlig Privat Samverkan).

Nästa vecka blir intensiv. På måndag är det medlemsmöte där vi ska ta upp miljöpartiets klimatkampanj. Dessutom ska vi hinna diskutera lite kommunfullmäktigeärenden.

På tisdag och onsdag sitter jag i tingsrätten. Tisdagens förhandling gäller en äktenskapsskillnad och onsdagens förhandling gäller 13 mål. Lite trafikförseelser och lite narkotika.
Ska även hinna med ett möte med styrgruppen för Fair Trade i Lund.

På onsdag är det Mp Skånes arbetsutskott som träffas. Vi ska bl.a. förbereda Mp Skånes årsmöte den 15 mars.

På torsdag är det kommunfullmätige. Det damp ner en tjock bok för några dagar sedan. Totalt är det 24 ärenden men vi kommer nog inte att hinna med alla. KF börjar kl. 17.00 och håller på till 22.30 och sänds på Steve samt på internet.
Får återkomma till tankar kring kommunfullmäktige ärendena en annan dag.

På fredag blir det en resa till Kalmar. Tåget går 6.02 från Lund C. Om allt går som det ska är jag tillbaka i Lund vid 19-tiden. Det är en regionträff med representanter från miljöpartiet i Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Blekinge län och Skåne län. På programmet fins bl.a. ansvarsutredningen där frågan gäller vilka regioner som skall slås samman.

Sedan avslutas arbetsveckan med “Fika med Ulf Holm”. Vi kommer att ha vårt kansli öppet för de som vill fika rättvisemärkt och som vill prata politik med en riksdagspolitiker.

Ska givetvis försöka få in några träningspass med Friskis&Svettis också.

Så det är en spännande vecka som väntar.

Träffar: 7

Kategori: arbetstid, politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>