fredag 26 mars 2010 | Skriven av:

DN skriver : Väljarna vänder SD ryggen

Miljöpartiet når sin högsta opinionsnivå på 14 år och ger de rödgröna fortsatt övertag. Samtidigt backar Sverigedemokraterna och hamnar utanför riksdagen i DN/Synovates marsmätning. När debatten mellan de två regeringsalternativen skärps inför valet hamnar småpartierna i skugga.

Glädjande att miljöpartiet ökar och får 10.2 %, att de rödgröna har egen majoritet och att (SD) är utanför riksdagen.
Hade givetvis varit bra om även (S) hade ökat men de är fortfarande största parti med 33.7 %
SDS skriver :

Miljöpartiet går fram med en halv procent. I och med att MP nu ökar för tredje mätningen i rad stöds Sveriges tredje största parti nu av 10,1 procent av väljarna. Det är den högsta noteringen för MP sedan januari 1996 då partiet hade stöd av 14 procent.

För en vecka sedan fick MP:s språkrör Maria Wetterstrand klart högre förtroendesiffror än S-ledaren Mona Sahlin i Synovates partiledarundersökning för mars. Det tycks som att de siffrorna återspeglar sig i de strömhopp som sker inom det rödgröna blocket – från S till MP.

Om det är strömhopp vet jag inte men (MP) tar väljare från de flesta dock inte så många från (SD).

Är i Stockholm och har precis varit på Klimatkommunernas årsmöte. Just nu är det 23 medlemmar och 5 står och väntar. Ett landsting är även med, Stockholms läns landsting och region Skåne är på väg att bli medlem. Årsmötet avslutades med att Miljö- och jordbruksutskottets ordförande Anders Ygeman (S) informerade om riksdagens syn på kommunernas klimatarbete.

Denna helg är det miljöpartiets förtroenderåd så det är bra att jag kan slå två flugor i en smäll och minska resandet till Stockholm. Även om det alltid är fråga om tågresor till Stockholm så skadar det inte att minska ner antalet resor. Stort fokus ligger på vilket bränsle och vilka fordon som används och alldeles för lite fokus på att minska antalet resor.

Förtroenderådet är ett rådgivande organ till miljöpartiets partistyrelse, riksdagsgrupp och euparlamentsgrupp. Denna gång handlar det om valmanifest inför valet den 19 september och så förstås den rödgröna vårbudgeten.

Träffar: 12

Kategori: klimat, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>