fredag 19 mars 2010 | Skriven av:

När svenskarna tillfrågas om vilken energi som är bäst för miljö och jobb väljer de flesta förnybara alternativ. De som väljer förnybart är tre gånger fler än de som väljer kärnkraft.

Titt som tätt låter kärnkraftsanhängarna låta göra opinionsmätningar som publiceras i media (om de ger ett resultat som kan tolkas positivt). Frågeställningarna är ofta riggade för att ge ett visst resultat.

I mars 2010 publicerade till exempel den elintensiva industrin nyheten att fler svenskar – 26 procent – trodde på kärnkraft som det energislag som var bäst för klimat och jobb, än de som trodde på andra energislag.

Den som tittar i undersökningen ser snabbt att nästan lika många trodde på vindkraft och att 64 procent trodde mest på förnybara energikällor som helhet, men man föredrog olika sorters förnybar energi.

Resultatet visar alltså att nästan tre gånger fler tror att förnybar energi är bättre än kärnkraft för klimat och jobb.

De mest seriösa och vetenskapliga undersökningar som görs kommer från SOM-instiutet vid Göteborgs universitet.

Kategori: energi, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>