måndag 22 februari 2010 | Skriven av:

Ny Teknik skriver : Ja till nya regler för vind- och solel

Regeringens förslag vann och de som vill ha en kvittning av köpt och såld el får vänta på en ny utredning. Det blev resultatet när riksdagen i går röstade om nya regler små elproducenter.
Från och med 1 april blir det nya regler för dem som producerar el med egna vindkraftverk på tomten eller solceller på taket.

De nya regelerna ska vara enklare men gör det mindre lönsamt att satsa på vind- och solenergi.
I förslaget finns inget förslag om nettodebitering dvs man betalar mellanskillnaden mellan köpt energi och egenalstrad energi. Alliansen vill utreda och under tiden så minskar man lönsamheten och därmed incitamentet för att investera i sol- och vindenergi.

Detta är precis motsatt vad som behöver göras. Det behövs mer småskalig elproduktion.
Det är konstigt att alliansen inte ens gör det som utredarna föreslår.

Tyskland har ett regelverk som gynnar småskalig elproduktion och det är bl a därför Tyskland har så mycket sol- och vindenergi.

Varför vill alliansen inte satsa på förnyelsebar energi?

Kategori: energi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>