onsdag 17 februari 2010 | Skriven av:

Riksdagens trafikutskott har utrett följderna av den så kallade pumplagen, som nu har funnits i fyra år. Lagen säger att större bensinstationer måste sälja förnybara drivmedel. Det har förekommit kritik mot lagen med hänvisning till att den skulle leda till att bensinstationer på mindre orter läggs ner, men dessa farhågor tillbakavisas nu av trafikutskottets granskning.

Användningen av förnybara drivmedel har ökat vilket är bra eftersom utsläppen av koldioxid från transportsektorn är allvarliga. Det är ett betydligt större problem än vad pumplagen kan lösa. Enligt uppföljningen har dock lagen tillsammans med andra riktade insatser medverkat till en ökad användning av förnybara drivmedel och antalet fordon som kan köras på dessa drivmedel.

Ska fordonsparken kunna bytas ut så att den blir mer klimatvänliga krävs det en pumplag men det behövs också åtgärder producera mer biogas. För att detta ska kunna ske behövs investeringar i infrastrukturen i form av distributionsnät för biogas.

Det underlättar också att det görs investeringar som bättrar på kollektivtrafiken.

Alliansen har inte varit riktigt på rätt spår utan har varit på fel väg hela tiden sedan 2006.

Ska vi klara av klimatproblematiken krävs det mer än snack.
Framförallt behövs en ny regering.

Byt politik – inte klimat.

Kategori: energi, trafik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>