måndag 15 februari 2010 | Skriven av:

Helgen försvann snabbt men den var sköön. Nu så är det “allvar igen”. Började lugnt och tog lite sovmorgon sedan blev det gröt på nymalen bovete och linfrö med kanel och fikon. Till det blev det egenodlade äpplen och “mjölk” på pumpa-, solros och sesamfrö. Det är bra bränsle för en kropp som vilat ut några dagar.
I kväll är det medlemsmöte där vi ska besluta om de resterande avsnitten i vårt nya lokala partprogram för nästa mandatperiod. Vi ska även diskutera prioriterade valfrågor, listorna, till region och riksdag, som ska antas på regionmötet den 20 februari.

Just nu sitter jag och lyssnar på representanter från regionskåne i Lunds Stadshall. Det är kommunfullmäktiges demokratidag. Region Skåne har fyra beredningar, BTN Nordost, BTN Nordväst, BTN Sydost och BTN Sydväst. Dessa beredningar ska öka dialogen mellan politiker och invånare. Dessa beredningar har inga pengar och tar inga beslut. Verksamheten ska utvärderas under våren.

Nu ska vi lyssna på en representant från Lomma som ska berätta om “Lomma panelen“.

Demokrati bygger på att invånare är delaktiga mer än en gång vart fjärde år när det är valår. Ibland känns det som att det bara är intressant att engagera sig när det gäller en själv och sitt egna närområde. Tyvärr är det många signaler i samhället som gör att fokus läggs på den egna individen. De flesta TV-program går ut på att man ska rösta ut eller röstas ut tills det bara är en “vinnare” kvar. Detta försvårar arbetet med att engagera människor i frågor som rör mer än den egna situationen.

Demokrati är en mycket viktig fråga men inte alldeles enkel.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>