onsdag 20 januari 2010 | Skriven av:

Nyhetskanalen skriver : Fortsatt ledning för oppositionen

Den rödgröna oppositionen får egen majoritet, 51,8 procent av väljarstödet, i Novus opinions januarimätning som redovisas i TV4.
Regeringspartierna i den borgerliga alliansen får tillsammans 41,9 procent.

Miljöpartiet får 11,3 procent, vilket är den är den bästa noteringen för partiet hittills i Novus väljarundersökningar.
– Miljöpartiet har ändrat sin profil och gjort sig av med en del problemsidor så att man framstår som mer attraktiv för olika väljargrupper, säger Arne Modig på Novus Opinion.

C och KD backar
Att Centerpartiet och Kristdemokraterna tappat stöd beror enligt Arne Modig på flera saker.
– Dels beror det på att Moderaterna har tagit en väldig plats i regeringsarbetet och dels att de här partier har haft vissa problem i hanteringen av vissa regeringsfrågor, säger Arne Modig till TV4Nyheterna.

Miljöpartiet får 11.3 % vilket är en ökning med 0.4 %-enheter sedan december-mätningen. Vänsterpartiet backar med 1.4 %-enheter och (S) ökar med 1.3%-enheter vilket ger de rödgröna 51.8 % mot alliansens 41.9 %.
Kristdemokraterna får upp näsan över 4%-gränsen och centerpartiet närmar sig 4 %-gränsen med en minskning med 0.3 %-enheter. Sverigedemokraterna minskar med 0.5 %-enheter och får 4.4 %.

Det är en bra början på året nu gäller det bara att fortsätta att gasa och öka men det gäller att spara krafter till slutspurten i september.

Läs hela Novus-undersökningen!

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>