tisdag 12 januari 2010 | Skriven av:

På onsdag är det årets första kommunstyrelse. Ärende 17 handlar om en skrivelse som miljöpartiet har skrivit tillsammans med övriga oppositionspartier. Skrivelsen föreslår att kommunstyrelsen omedelbart ska ta initiativ till att öppna boendet för hemlösa kvinnor. Ärendet att ordna ett nytt boende för hemlösa kvinnor har pågått en tid och var nära att få en lösning när alliansen helt plötsligt ändrade sig. I stället för att gå från ord till handling avbröt man processen och beslutade att man ville upphandla boendet. Att upphandla boendet kan visserligen var OK men alliansens kursändring innebar att alliansen satte ekonomin före de hemlösas situation.

Detta visar alliansen inte prioriterar frågan om hemlösa. Detta kan man även avläsa i hur skrivelsen har hanterats. Kommunstyrelsen fick skrivelsen den 28 oktober. Kommunkontoret skrev ett svar på skrivelsen den 2 december dvs innan kommunstyrelsen i december. Nu kommer skrivelsen äntligen upp för beslut.

Situationen för de hemlösa är givetvis värre under höst och vinter. Kommunens härbärge har varit fullt sedan i höstas så platserna på det nya boendet hade verkligen behövts. Allt var klart för inflyttning.

På en interpellation från miljöpartiet, i oktober 2009,  till ansvarigt kommunalråd Tove Klette svarade Tove att det skulle bli beslut i socilanämnden senast i januari 2010. Det återstår att se om det blir så.

Oavsett det har de hemlösa missat boende under ett antal kalla månader.

Det ska bli spänande att se vad alliansen gör med miljöpartiets m. fl. skrivelse till kommunstyrelsen “Inför principen bostad först i arbetet mot hemlösheten“.
Det blir väl som vanligt att förhala frågan.
Eller?

Läs mer om “Housing First“!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>