måndag 21 januari 2008 | Skriven av:

Det är märkligt att det ska vara så konstigt att låta människor ingå äktenskap. Varför är det så problematiskt?
SvD vissar en SIFO mätning där ca 70 % är för könsneutrala äktenskap.

I riksdagen är det bara (kd) som är emot. En riksdagsledamot jämför könsneutrala äktenskap med polygami, äktenskap med minderåriga … Detta kan väl ändå inte vara skälet till att inte tillåta ett par med samma kön att ingå äktenskap?

Det finns vissa grundregler om t.ex. ålder och det är OK men att samhället ska ha synpunkter på vilket kön man har är mycket konstigt. Samhället har ju inga andra regler. Man får t.ex. inte “giftesförbud” efter tre skillsmässor.

Däremot så måste varje trossamfund få bestämma om vem de vill viga. Nu är kyrkan och staten skilda åt. Att vara med i svenska kyrkan måste ses som att vara med i vilken förening som helst.

Träffar: 31

Kategori: jämställdhet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>