onsdag 2 december 2009 | Skriven av:

SkD skriver : Inga bilder är manipulerade

Djurrättsalliansen tillbakavisade redan på tisdagen kritiken om manipulerade grisbilder. Enligt organisationen var anklagelserna väntade, och därför finns alla bilder sparade och tillgängliga för den som vill se.

– Det här är en taktik son har använts tidigare av köttindustrin, att desinformera och påstå att bilder är falska. I Norge påstod man till exempel att aktivister hade satt in skadade djur i burar och tagit bilder av det, säger Johan Carlsson, talesman för Djurrättsalliansen.
Påståenden om att mycket av bildmaterialet från svenska grisgårdar är hopklippt och manipulerat tillbakavisar han helt.
– Det enda som har redigerats är en del bilder som vi har i vårt tryckta reklammaterial. Då har bilder skurits ner för att få plats, det är enda anledningen. Vi har alla bilder kvar som vi kan visa för vem som helst, säger Johan Carlsson.

Han går själv i god för att inga bilder är förändrade, manipulerade eller hopklippta i fotoredigeringsprogram.
– Att vi skulle ha tagit bilder från utlandet finns ingen som helst sanning i. Allt är från svenska gårdar.
Påståendet att Djurrättsalliansen förväxlat en testikel med en böld avvisar han bestämt.
– Vi har aldrig påstått att just den bilden är en böld. Det är en testikel, bilden är tänkt att visa att det inte finns någon halm där. Det fanns andra grisar med bölder på den gården.

Djurrättsalliansen har under två år jobbat på att dokumentera grisuppfödningen i Sverige. Rapporteringen ger en heltäckande bild. Det hela verkar väldigt seriöst. det viktigaste är inte att hänga ut enskilda bönder utan att ge en bild hur grisuppfödningen ser ut i allmänhet. Det finns mycket att önska. Synsättet på hur man behandlar djur måste förändras från att de är produktionsenheter till att de är levande och kännande varelser.
Det är säkert svårt att överleva som bonde men det får inte bli skäl för att öka lönsamheten på djurens bekostmad.
Djur har rättigheter och är inte till för att utnyttjas av människan.

Kategori: djurrätt, etik, jordbruk
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>