torsdag 19 november 2009 | Skriven av:

I dag blev det en lång dag. Jobbade en del med förberedelser inför Maria Wetterstrands besök i Lund kommande tisdag.

Jag hann med ett besök på “Forum 2009 – Etik och hållbar utveckling” anordnat av Ekonomihögskolan. I dag var det Lennart Olsson och Maria Wetterstrand som var huvudtalare. Mycket intressant.

Sedan blev det en diskussion om vad som behöver göras för att Lund ska bidra till en lösning av klimatproblematiken.

Efter det blev det lite “Housing First“. Hans Swärd från Socialhögskolan presenterade idéerna som bl a Universitetets rektor driver. Socialhögskolan vill testa om “Housing First” kan användas för att lösa hemlösheten. Housing First används i Norge, Finland och Tyskland med goda resultat.

Efter detta blev det en diskussion med “Min Pappa” och “Pappa-Barn-Syd” om vårdnadstvister. Många pappor känner sig felaktigt behandlade och många pappor får inte träffa sina barn. Eftersom jag är nämndeman var det intressant att lyssna till representanternas erfarenheter. De få gånger jag suttit ting och det har varit vårdnadstvister har tingsrätten beslutat om delad vårdnad, vilket inte innebär att det alltid blir så.
Vårdnadstvister är tragedier och barnen blir oftast förlorarna. Ibland förlorar de kontakt med den ena föräldern och när det blir delad vårdnad så är det inte helt enkelt för barnen att flytta fram och tillbaka. Visst vill man vara med sina båda föräldrar men det måste vara jobbigt att bo på två ställen.

Många gånger känns det som att det borde vara föräldrarna som flyttar och att barnen får bo på samma ställe.

Kategori: barn, etik, hemlöshet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>