onsdag 1 oktober 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Flera gripna inför matchen”

“En supporter stoppade en smällare i munnen på en lokförare och tände på innan Skånederbyt mellan MFF och HIF. Ingen misstänkt har kunnat gripas. Facit i övrigt från derbyt: åtta supportrar har gripits, en polishund har skadats och polismän har beskjutis med pyrotekniska föremål. Strax efter klockan 22 på tisdagskvällen kunde Malmöpolisens informatör sammanfatta läget, och konstaterade att det allvarligaste som inträffat i samband med derbyt gäller en grov misshandel av en kvinnlig lokförare.
– En så kallad supporter har satt någon form av smällare eller fyrverkeripjäs i munnen på henne och tänt på. Hon blev brännskadad på läpparna.

Användandet av pyrotekniska föremål fortsatte. Flera polispatruller fick föremål kastade mot sig. En tjänstehund skadades av ett av föremålen. En supporter uppges ha gripits vid Stortorget.

Vid 18-tiden omhändertogs ett rjugotal danskar som misstänks begå brott i landet i samband med fotbollsderbyt. Tio av dem skickades tillbaka till Danmark med hänvisning till utlänningslagen och tio av dem omhändertogs. Tre släpptes.
– De var troligtvis på väg mot matcharenan. Det är nån slags supportergruppering som har förgreningar över till vår sida av Sundet.

Polisen eskorterade efter matchen HIF-supportrarna längs Pildammsvägen på väg mot Malmö central. Tåget av supportrar följdes åt av åtskilliga polisbussar och poliser till häst.”

Det är ju inte klokt. Nu måste det göras något åt detta.

Visserligen är det ett inte alla som ser på fotboll som agerar som SDS beskriver men det är ganska så många.
Polisen avsätter åtskilliga resurser för att hålla ordning.

Borde inte dessa kostnader läggas på de som tjänar pengar på dessa fotbollsmatcher?

Vad gör klubbarna?
Vad gör supporterföreningarna?

Sen kan man undra vad det är som driver dessa människor som uppför sig så här?
Är detta en slags protest?
Har de kanske konsumerat några droger?

Träffar: 16

Kategori: demokrati, idrott
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>