onsdag 14 oktober 2009 | Skriven av:

Det börjar dra ihop sig till den 24 oktober. Då blir det olika klimatmanifestationer runt om i världen det helt avgörande klimattoppmötet i Köpenhamn kommer allt närmare. Mötet äger rum den 7-18 december, och under hela toppmötet kommer intressanta saker att hända, inte minst på det Klimatforum som arrangeras i staden. Över 3000 aktioner har i skrivandets stund anmälts till den stora globala aktionsdagen för klimatet den 24 oktober. Det är organisationen 350.org som står bakom initiativet som nu har spridit sig till organisationer i 158 länder. Aktionsdagen äger rum endast sex veckor innan det viktiga klimatmötet i Köpenhamn COP15 och syftar till att sätta press på politiker och makthavare.

GG_okt_09.inddI Lund blir det en cykelmanifestation som startar den 24/10 kl. 10.00. Samling sker på Stortorget i Lund. Då blir det tal och musik. Klockan 11 startar själva cyklingen mot Malmö. Väl framme i Malmö blir det picknick till klockan 15 eller 16 beroende på stämningen och vädret. Gröna studenter kommer att delta, bland annat genom att finnas på plats på Stortorget och hjälpa folk att dekorera sina cyklar innan avfärden till Malmö. Tag med matsäck och, om du vill, banderoller eller annat att sätta på cykeln.

Viktigt att vi blir många!
klimataktion_logga

Träffar: 4

Kategori: klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>