lördag 3 oktober 2009 | Skriven av:

Fd_Ros_okt2009Hela dagen har det varit regnigt och gråmulet och väldigt blåsigt. Skulle fixa en del i trädgården men det blev inget av detta. Det behövs regn så det var väl helt ok men varför ska det blå så hårt? Man blåste nästan omkull och det är ett under att inte träden grenar kunde stå emot och att inte frukten föll till marken. Nu har det varit några nätter med nästan nollgradigt så det märks att det är höst.

Vi håller på att rensa i trädgården och förbereda den för vintern. Vi har tänkt att ta hand om allt trädgårdsavfall även “fröerna”. Vi har t.ex. en del Gullris som sprider sig väldigt lätt. De är trevliga att ha på hösten då de lyser upp men de förhindrar annan växtlighet. Nästa år tänkte vi odla extra mycket grönsaker så vi förbereder landen redan nu. Det är trevligt med mycket blommor men ska man ha grönsaker att äta så får man prioritera “maten” framför “skönheten”.

Funderar på om man får ha ett bisamhälle på kolonin. Skulle vara trevligt att ha speciellt för att aprikosträdet skulle bli ordentligt pollinerat. I Mp Lund har har vi biodlingsexpertis så att vi kan få goda råd hur vi ska sköta det hela. Är inte så intresserad av honungen men att låta bina leva och hjälpa oss med pollineringen. Det blir ett projekt i sig som är spännande.

Träffar: 6

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>