onsdag 23 september 2009 | Skriven av:

Vilket väder det är. Soligt och knappt något regn. Det kom en lite skur i går men solen kom snabbt tillbaka. Höstfärgerna har kommit trots den varma vädret.

I går blev det Tingsrätt för hela slanten Skulle hunnit med ett möte i Hörby om Shells provborrningar men det blev inget av detta då Tingrättens förhandling drog ut på tiden.

I dag träffade jag några ungdomar från Nepal. De har varit i Lund i två veckor för att studera ”demokrati”, speciellt Ungdomstingets verksamhet. Det var intressant att träffa dem och lärorikt. De bygger upp den demokratiska verksamheten som vi i Sverige tar för givet. Vi vet inte hur bra vi har det i Sverige. Förhoppningsvis kan dessa ungdomar bli stärkta i sitt arbete att öka ungdomars inflytande och därmed öka demokratin.

Efter Nepalträffen blev det en stund med Kultur- och fritidsnämnden. Alliansen beslutade om stora neddragningar i verksamheten vilket är mycket olyckligt. Alliansen tycker att skattesänkningar är det viktigaste och bryr sig mindre om verksamheten. Tråkigt.

Nu när alliansregeringen har utlovat pengar till kommuner och regioner så är det oförklarligt att man inte använder några av dessa pengar för att bibehålla god kavlité.
Extra olyckligt att det drabbar ungdomsverksamheten.

I morgon är det åter kommunfullmäktige så det blir en lång dag i morgon.

Nypon_sep2009

Kategori: demokrati, koloni, kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>