söndag 31 augusti 2008 | Skriven av:

Helgen har varit kanon. Soligt och varmt och nästan vindstilla.
I år blev det mycket päron. Skördade alla idag. Snart är det dags för äpplena men de behöver lite mer tid.

Vi brukar kunna förvara äpplen fram till april/maj. Vi brukar även göra äppel- och päronmos samt äppeljuice. Det är snart dags att ta fram stora grytan. Det tar lite tid men det är det värt. Vi brukar bara använda, mycket lite, succanat (ett grovt rårörssocker) till moset. Trots det blir moset jättegot och håller sig lätt ett år. Vi brukar diska burkar ock lock och sedan hetta upp dem i kokande vatten innan vi fyller dem.

I dag öppnade vi sista flaskan äppeljuice. Den smakade kanon.

Har tagit det väldigt lugnt idag. Det känns väldigt bra. Är redo för ännu en veckas arbete. Man behöver varva ner och bara vara.

Nu är det redan den siste augusti. Mörkret kommer allt tidigare och luften blir riktigt kall under natten. Trots att det varit jättevarmt på dagen. Hösten är runt hörnet.

Tiden går väldigt fort. Det var inte så länge sedan det var vår. Det innebär väl att man inte har tråkigt.

När man tänker på vad som hänt i Indien med översvämningarna och den anallkande orkan i USA så inser man lätt vi i Sverige inte riktigt vet vad oväder är.
Ofattbara 600 000 är på flykt i Indien. Det är svårt att tänka sig att stora delar av Skåne skulle behöva fly undan en översvämmning.

Detta visar bara hur bra vi har det i Sverige.

Kategori: klimat, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>